Annons:

Karlssons kraft tog slut: ”Kunde inte kontrollera cykeln”

Anton Karlsson grimaserade illa i depån under kvällens semifinal mot Dackarna och fick bryta efter två heat. Foto: Ossian Mathiasson

Karlssons kraft tog slut: ”Kunde inte kontrollera cykeln”

Efter vissa tveksamheter kom Anton Karlsson till start i semifinalen mot Dackarna. Västerviks unge talang gick omkull av egen kraft i sina två första heat och gav sedermera upp.
– Jag hade ingen kraft kvar i armen eftersom skulderbladet sitter löst, säger han.

Annons:

Det var i torsdagens SM-kvartsfinal mot Indianerna som Västervik Speedways Anton Karlsson kraschade illa och fick föras till sjukhus med en spricka i höger skulderblad och blåmärken på lungan. 

På tisdagsförmiddagen, fem dagar efter kraschen, tränade Anton Karlsson på Hejla Arena och lämnade klartecken till semifinalen mot Dackarna samma kväll. 

– Jag trodde att det skulle funka, det kändes ändå helt okej efter träningen. Efteråt hade jag lite ont men jag kunde ändå kontrollera cykeln, säger Anton Karlsson.

Föll två gånger om

Hans insats i semifinalen mot Dackarna blev inte särskilt lyckad då han föll i startkurvan på andra varvet två gånger om. 

– Jag kom bakom i sprutet så det blev tungt och jag orkade i två varv. Sedan hade jag ingen kraft kvar i armen, det fanns ingenting att göra. Cykeln bara sjönk bort, det är surt när det blir så tajt. 

Du kom ändå fram och körde andra heatet?

– Ja, jag skulle försöka hålla mig på benen och ta mig runt. Jag gjorde det bra i två varv, sedan fanns det inget att göra. Det är klart att det gjorde ont men jag kunde inte kontrollera cykeln in i svängarna. Jag hade ingen ork kvar i armen så det var givet att hoppa tredje heatet.  

"Jag får se"

Karlsson kände stor smärta och höll sig för höger axel under och efter tävlingen. 

Hur ser du på chansen att du kör semifinalreturen?

– Jag får se. Jag kommer stå över allsvenskan på torsdag och sen är det JSM-final på lördag. Jag får se hur det går med rehaben. Jag går igenom laserbehandlingar och vi ligger i och försöker få det bra så fort som möjligt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt