Annons:

Morgan Andersson lägger över favoritskapet på Dackarna inför semifinalreturen. Foto: Ossian Mathiasson Foto: Simon Henriksson

Lägger över favoritskapet – inför avgörandet: ”Uppgift av rang"

Västervik Speedway ska försöka vända tvåpoängsunderläget mot Dackarna och avancera till final i speedwayens elitserie.
– Vi åker till Målilla som underdogs. Vi möter seriesegraren och storfavoriten till SM-guld, säger Morgan Andersson.

Annons:

Det var en stark avslutning på förra tisdagens semifinalmöte som såg till att drömmen om SM-final lever för Västervik Speedway. 

Efter tio heat ledde Dackarna med 14 poäng, 37–23, och Målillaklubben var på väg mot en rejäl överkörning. Västervik fick stopp på blödningen efter paus och vann de avslutande fem heaten med 21–9, något som resulterade i en knapp 46–44-seger för Dackarna. 

"En uppgift av rang"

Västerviks starka upphämtning har verkligen bäddat för ett på förhand spännande avgörande i Målilla i morgon kväll. 

– Vi åker dit för att fortsätta skjuta in nerv i matchen, det får inte rinna iväg. För mig som lagledare handlar det om att trycka på de grejerna som vi har gjort de sista veckorna. Vi gjorde en bra semifinalinsats mot Dackarna förra året (förlust 41–49) och vi kan om vi får till det. De är inte oslagbara men det är en uppgift av rang, säger Morgan Andersson. 

Om Västervik vinner med 47­­–43 eller mer är Morgan Anderssons lag klart för SM-final. 

– Vi har ett lagbygge där alla förare kan ta trepoängare, det handlar om att vi måste få igång alla i laget. Alla måste bidra om vi ska ha en chans, säger Morgan Andersson. 

"Vet att vi kan klara det"

Andersson satsar på samma manskap som körde den första semifinalen och motiverar sina val. 

– Jag har läst att många inte förstår varför Kildemand (Peter) får köra efter tisdagens match men han är en stor anledning till att vi klarade oss till semifinal. Jag förstår inte hur folk tänker. Jag har tillsammans med lagkapten och personer från klubben kommit fram till att det är de här sju förarna som har störst potential när det stämmer. Sedan finns det inga garantier för att det kommer stämma för alla förare men vi måste hitta de som har den högsta högstanivån. Då är det de här förarna som ska köra. Vi vet att vi kan klara det om det stämmer för alla, säger Morgan Andersson. 

Varför har du satt Jack Holder som nummer ett?

– Vi tror att han har störst chans att spräcka Dackarnas duo i heat ett (Maciej Janowski och Piotr Pawlicki). Jag är säker på att han kan vinna heatet, säger Andersson och hyllar honom ännu en gång. 

– Han måste kandidera till årets rookie. De flesta svenska banorna har han inte varit och kört på tidigare och han har presterat, både på banan och i depån. Han är professionell. 

"Positiv reaktion"

Anton Karlsson var med om dubbla krascher i den första SM-semifinalen och har varit ett osäkert kort fram till helgens imponerande JSM-brons i Vetlanda. 

– Vi åkte till Vetlanda för att se om han orkade och det var en positiv reaktion. Vi kör behandling på Anton varje dag och han är redo för att köra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt