Annons:

Stjärnan kan ha brutit ett finger: ”Har två veckor på sig

Piotr Pawlicki kan ha brutit ett finger i samband med kraschen i tolfte heatet. Han körde ändå in två heatsegrar efter smällen. Foto: Ossian Mathiasson

Stjärnan kan ha brutit ett finger: ”Har två veckor på sig"

Piotr Pawlicki gjorde en helt strålande insats när Dackarna avancerade till SM-final. Värt att komma ihåg var att han kraschade två gånger om och kan ha brutit ett finger.
– Han själv sa att ett finger var brutet, säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna.

Annons:

Dackarna är för andra året i rad klart för SM-final i speedway och det blir en repris från förra årets final där Smederna står för motståndet. 

En av förarna som verkligen levererade i SM-semifinalreturen var den polske stjärnan Piotr Pawlicki, som körde in 14 av 15 maximala poäng. Det blev ändå en speciell och strulig kväll där han gick i backen i två heat och tvingades göra ett sent cykelbyte strax före omstarten av heat tolv.

I det tolfte heatet körde han ihop med Västerviks Jack Holder och blev liggande och höll sig för vänsterhanden. Han kom ändå ut i omstarten och tog hem en trepoängare. Även i första nomineringsheatet var Pawlicki först över mållinjen och såg till att Dackarnas finalplats var i hamn. 

"Fick en ordentlig smäll"

När Dackarnas förare åkte ärevarv runt G&B Arena och tackade fansen efter matchen fick Pawlicki behandling i depån av ambulanspersonalen. Han kom ner på innerbanan mot slutet av firandet och nekade vår tidning en intervju efter matchen. 

Peter Karlsson, lagledare i Dackarna, var mäkta imponerad över Pawlickis insats. 

– Med markkörningar och hela biten så visar han verkligen vägen. Han fick en ordentlig smäll mot handen i heatet tolv och han själv sa att ett finger var brutet. Det är starkt av honom att plocka två heatsegrar med ett befarat brutet finger, säger Peter Karlsson. 

Vad händer med honom nu?

– Han ska åka till sjukhuset i Polen för att röntga handen. Han har två veckor på sig att komma i ordning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt