DET TÄTNAR I GP-TOPPEN INFÖR SISTA TÄVLINGEN

Dackarnas Patryk Dudek visar svag form inför kommande veckas SM-finaler mot Smederna. I kvällens GP i Cardiff kom han näst sist.

Det tätnar i toppen av GP-speedwayen. Danske Leon Madsen vann kvällens tävling i Cardiff och ligger nu bara nio poäng bakom VM-ledande Bartosz Zmarzlik inför den sista deltävlingen i polska Torun om två veckor.

Tvåa i totalen är dock ryssen Emil Sayfutdinov, som slutade tvåa i kvällens final. Sayfutdinov är baa sju poäng bakom Zmarzlik.

Betydligt tyngre gick det då för Dackarnas båda polacker, Maciej Janowski och Patryk Dudek, som inte visade mycket till finalform inför kommande veckas dubbeldrabbning med Smederna.

Janowski slutade nia i Cardiffs tävling, som sågs av närmare 50 000 åskådare, och parkerar på sjätte plats i VM-serien med 80 poäng.

Tungt för Dudek

Patryk Dudeks tunga tid har gjort att han nu ligger farligt nära att missa topp åtta i sammandraget, som garanterar fortsatt körning i VM-serien även nästa säsong.

I kväll körde Dudek bara in tre poäng och hade bara landsmannen Janusz Kolodziej bakom sig.

I sammandraget ligger Patryk Dudek visserligen sjua på 75 poäng, men det är stentufft i kampen om nästa års GP-platser. Åttan Matej Zagar ligger en poäng bakom, nian Jason Doyle två poäng bakom och tian Artem Laguta sex poäng bakom Patryk Dudek.

Lindgren tappade

För svenskduon Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck slutade kvällen i Cardiff med varsin semifinal, men där tog det stopp

Fredrik Lindgren slutade femma på elva pinnar och Lindbäck sjua med nio poäng. För Fredrik Lindgrens del innebar kvällen att han tappade rejält till medaljplats i sammandraget. Inför den avslutande tävlingen ligger han visserligen fyra med sina 98 poäng, men nu hela elva poäng bakom Leon Madsen på tredje plats.

Antonio Lindbäck ligger på tolfte plats med 56 poäng.