Annons:

Västervik breddar truppen med två svenska förare

Alex Johansson gör comeback efter tre års uppehåll från speedwayen. Han kommer tillhöra Västervik. Foto: Linus Johansson

Västervik breddar truppen med två svenska förare

Linus Sundström kämpar med en lång rehabilitering. Nu agerar Västervik Speedway och plockar in två svenska förare.
”Vi väljer att bredda truppen ytterligare för att inte lämna något åt slumpen", säger Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Annons:

Det handlar om Ricky Kling, som under den gångna säsongen körde för Team Småland i allsvenskan, och comebackande Alex Johansson, som inte har kört speedway de senaste tre åren. 

"Ricky har mycket erfarenhet och kan fortfarande vinna heat i Elitserien. Han har tidigare visat att han inte behöver köra fullt ut i ligorna utan är en av de förare som kommer in i körningen relativt snabbt och det känns mycket bra att han väljer att vara tillgänglig för klubben. Alex kommer starta igång på sina egna premisser och börja med att försöka få tävlingar i Allsvenskan. Han har även känt på Elitserien tidigare och representerade Juniorlandslaget under stora delar av sin juniortid. Jag är mycket glad att Alex beslutat att börja tävla igen och vet att han kan vara mycket snabb när alla bitarna är på plats”, säger lagledaren och sportchefen Morgan Andersson.

"Elitserien är ingen lek"

Ricky Kling trivs bra på Hejla Arena som var hans hemmabana för fyra år sedan. 

"Banan är alltid bra preparerad för underhållande speedway med mycket omkörningar och täta heat. Det återstår att se hur många styrningar det blir men jag kommer att vara väl förberedd för de matcher jag blir kallad till och kommer att ha uppbackning med bra maskinmaterial för att kunna prestera. Elitserien är ingen lek och det gäller att man har så många bitar av pusslet som möjligt på plats vilket jag känner att Västervik kan hjälpa mig med, säger Ricky Kling.

Även Alex Johansson har ett förflutet i Västervik och ser fram emot att sätta sig på speedwaycykeln igen. 

Det känns bra att skriva kontrakt med min gamla klubb Västervik Speedway som har en bra organisation och bra stöttning. Jag kommer även representera Valsarna i allsvenskan. Efter tre års uppehåll har jag fått tillbaka suget efter sporten. Lyckas körningen i Allsvenskan kommer jag med all kraft kämpa för en plats i elitserielaget, säger Alex Johansson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt