Annons:

Dackarna vann avslaget derby - här är lagens motståndare i kvartsfinalen

Foto: Stefan Härnström

Dackarna vann avslaget derby - här är lagens motståndare i kvartsfinalen

Dackarna vann ett helt avslaget derby borta mot Västervik med 49-41. Mest handlade det om att lagen bytte femettor med varandra, förare som föll, omplockning i lagen och ett hemmlag som inte var särskilt intresserat av att vinna. Nu står det också klart vilka lagen ställs mot i de kommande kvartsfinalerna.

Annons:

Sista grundseriematchen för säsongen i spedwayens högsta serie, och Dackarna var det starkare laget när de gästade Västervik.

Matchen slutade 49-41 i gästernas favör.

Det kändes redan från start att den rätta gnistan inte riktigt fanns där hos förarna. Och efter en startkrasch i heat tre där Västerviks Mikkel B Jensen och Dackeduon Oliver Berntzon och Theo Johansson åkte i backen, med ett längre avbrott som följd, sjönk intensiteten och nerven ännu mer.

Kastade in handduken 

Berntzon kom ut i ett heat till, kämpade till sig segern där, men sedan avstod han resten av matchen. Detsamma gällde Västerviks Mikkel B Jensen. Han var med och körde hem en femetta i omstarten av heat tre, men kastade därefter in handduken.

Säkert klokt i båda fallen då det väntar betydligt viktigare matcher både i Sverige och Polen.

Ville Västervik vinna?

Sex av de tio första heaten slutade 5-1 i endera lagets fördel, och ställningen efter tolv heat och inför nomineringen var 35-37.

Heat tolv kräver för övrigt ett extra omnämnade då Västerviks Sam Masters körde in i tejpen med sådan frenesi och så långt innan tejpen ens var nära att gå upp, att frågorna om Västervik verkligen ville vinna den här matchen dök upp direkt. Spekulationerna blev inte färre när ersättaren John Lindman fick stopp 30 meter från mål och misslyckades med att ta poäng.

I det första nomineringsheatet fick John Lindman sedan köra själv mot två dackar, då Noel Wahlqvist redan hade nått upp i max antal körda heat.

Så körs kvartsfinalerna

Efter det 14:e heatet var matchen avgjord då Hans Andersen och Joel Kling fixade en femetta. Säkert viktigt för Joel Kling, som kan bli en joker för Dackarna i slutspelet, som körde in 9+2 i kväll på lånad hoj.

I och med resultatet slutade Västervik sjua och näst sist i serien, och Dackarna trea. Det innebär att Västervik kommer få möta tvåan Rospiggarna i kvartsfinalen, medan Dackarna ställs mot sexan Kumla Indianerna - ett motstånd som inte känns helt oöverkomligt.

Och vad ska man säga om Västerviks motstånd då? Tja, förmodligen att Västervik nog fick det lag man ville.

Om Västervik hade vunnit kvällens match hade man med stor sannolikhet ställts mod Vetlanda eller Dackarna.

I kvartsfinalerna börjar Västervik hemma, medan Dackarna börjar borta.

I de båda andra kvartsfinalerna möts Lejonen-Piraterna och Vetlanda-Masarna.

Västervik:

Mads Hansen 6, Linus Sundström 7, Sam Masters 11, Anton Karlsson 5, Mikkel B Jensen 3, John Lindman 5, Noel Wahlqvist 4.

Dackarna:

Jacob Thorssell 11, Joel Kling 9, Fredrik Jakobsen 9, Hans Andersen 9, Oliver Berntzon 3, Theo Johansson 4, Avon van Dyck 4.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt