Annons:

Dackebekanting klar för styrning i Västervik

Pawel Przedpelski lämnar Dackarna och är klar för rivalklubben Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Dackebekanting klar för styrning i Västervik

Pawel Przedpelski, 25, har kört för Dackarna i två omgångar. Nästa säsong blir det styrning hos rivalen Västervik Speedway. 

Annons:

Polacken Pawel Przedpelski, 25, är Västerviks senaste nyförvärv efter att stjärnorna Jason Doyle och Jack Holder försvunnit på grund av nya regler i den polska högstaligan. 

Przedpelski har många års erfarenhet av ligaspeedway i Sverige då han har representerat Smederna 2014–2017, Dackarna 2018 och Piraterna 2019. Han skulle ha kört för Piraterna under den gångna säsongen men restriktionerna i polska Extraliga ställde till det. I slutet av årets säsong förändrade Dackarna i truppen när Przedpelski återvände till klubben och körde för Målillaklubben i slutspelet som fick ett snabbt slut. 

”När vi bygger laget till 2021 försöker vi hitta förare som har utvecklingspotential, passar in i gruppen och har rätt ålder för att bygga lite långsiktigt. Med Pawel i truppen får vi ytterligare alternativ i lagbygget och med det garderar vi oss för eventuella kollisioner med de polska ligorna. Pawel har trots sin låga ålder kört i de högsta ligorna under många år och är mycket professionell i allt han gör runt speedwayen och har ett bra team omkring sig. Jag har tidigare försökt att få Pawel till Västervik så det känns mycket bra att vi lyckades komma överens till 2021 då jag är övertygad om att han kan ta ytterligare steg i sin karriär", säger Västerviks sportchef Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Även i Polen blir det ny klubbadress för Pawel, som återvänder till moderklubben Torun efter två säsonger med Czestochowa. 

"Jag är mycket glad över att till slut få tillhöra Västervik Speedway då hemmabanan är en av mina absoluta favoritbanor som jag alltid ser fram emot att tävla på. När Morgan presenterade lagbygget för mig så tyckte jag det såg mycket intressant ut med mycket unga och hungriga förare som jag känner flertalet av sedan tidigare. Nu hoppas jag att vi återkommer till normala tider innan 2021 års säsong så vi återigen får tävla inför publik då jag saknat Sverige under året", säger Pawel Przedpelski i pressmeddelandet. 

Fakta

Västerviks trupp:

Bartosz Smektala 1,571 

Viktor Kulakov 1,556 

Pawel Przedpelski 1,524 

Vadim Tarasenko 1,254 

Jaimon Lidsey 1,250 

Mads Hansen 1,250 

Linus Sundström 1,192 

Anton Karlsson 0,500 

Noel Wahlqvist 0,500 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt