Annons:

Morgan Andersson var givetvis nöjd över att ett nederlagstippat Västervik tog en poäng mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson efter starka insatsen: "Känns som en seger"

Dackarna var stora favoriter inför derbypremiären i Bauhausligan. Men Västerviks femetta i sista heatet räddade en poäng åt gästerna.
– Det känns definitivt som en seger, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Västervik ledde efter ett heat. Dackarna tog en femetta i det andra heatet och var sedan i förarsätet matchen igenom. Inför derbyts allra sista heat hade Dackarna en fyrapoängsledning, men Västerviks superduo för dagen, Artem Laguta och Pawel Przpedelski, fixade en femetta och räddade 45-45 åt gästerna.

– Det känns som en seger definitivt. Vi gjorde en riktigt bra laginsats och det var bra jobb här inne i depån med att ändra hojarna. Banan ändrar sig från heat tio och framåt, så det var riktigt bra. Varken Tarasenko (Vadim) eller Lidsey (Jaimon) har varit här tidigare, vilket gör det här ännu bättre, säger lagledaren Morgan Andersson.

"En bonus för oss"

I det 14:e heatet såg Västervik ut att vara på väg ifatt, men GP-stjärnan Maciej Janowski tog sig förbi både Vadim Tarasenko och Jaimon Lidsey och räddade 3-3 för Dackarna. Då talade mycket för Målillavinst.

– Vi ger inte upp, det är aldrig kört. Det finns en bonuspoäng att köra om också, men det här är en bonus för oss. En lagpoäng härifrån med vår situation med Linus (Sundström är skadad, reds.anm.) och förare som aldrig har varit här. Lidsey har bara kört kval i Vetlanda en enda gång tidigare. Det är den enda banan han har varit på i Sverige.

Vad är anledningen till att ni får med en poäng?

– Det är svårt att säga. Men Artem Laguta och Pawel Przpedelski tappar fyra pinnar på elva heat. Det är starkt. Det var viktigt att köra 3-3 i heat 13, så alla var verkligen med och bidrog.

Ni höll både Jason Doyle och Maciej Janowski under tio poäng. Vad säger du om det?

– Det är speedway och du såg själv hur det såg ut. Första nio räknade jag till noll omkörningar. Då spelar det ingen roll vad du heter, om det inte går att åka om. Jag tänker på oss och vad vi gör, men det var inget underlag som gynnade dem kanske.

Vad kan den här poängen betyda för er?

– Vi var här för att få ett bra resultat, men en lagpoäng är en bonus givetvis. Det känns som en seger, så är det.

Åskådare på plats

Just denna tisdag, när det vankades seriepremiär, lättades restriktionerna i Sverige. 500 betalande åskådare fanns på plats.

– Det var skoj. Självklart är det roligt, men på den här stora arenan ser det tunt ut ändå.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt