Annons:

Morgan Andersson såg bonuspoängen som en seger. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik förlorade men tog bonuspoängen: "I princip som en seger"

Västerviks Speedway hade förutsättningarna för att ta tre poäng borta mot Indianerna ikväll. Indianerna vann med 49–39. Det blev en poäng till Västervik, bonuspoängen.
– I princip en seger, säger Morgan Andersson.

Annons:

Indianerna hade en kvartett förare som hade hittat både inställningarna och farten. Indianerna tog initiativet från början och ökade mer och mer och hade ledningen med 12 poäng efter nio heat. Men sedan fick Västervik fart på några av sina förare och reducerade ner till 8 poäng inför nomineringsheaten och hade bonuspoängen – Västervik vann med 14 poäng hemma.

Det var Västerviks båda ryssar, Viktor Kulakov och Vadim Tarasenko, som övertygade stort och som säkrade bonuspoängen i det sista heatet med en femetta. Det höll inte att köra rider replacement för Fredrik Lindgren, som bara gav 5 riderspoäng, för att även vinna matchen. Sedan saknades Artem Laguta plus några skadade förare.

– Att vi fick en poäng med oss hem idag känns i princip som en seger men tanke på förutsättningarna, säger Västerviks sportchef och lagledare, Morgan Andersson. Vi körde rider för Fredrik Lindgren och fick sedan Pawel Przedpelski skadad.

– Matchmässigt började vi återigen uselt innan vi kom i gång på slutet. Kulakov bytte cykel i andra halvan och fick bättre fart. Båda ryssarna, Viktor Kulakov och Vadim Tarasenko fick bra fart på sina cyklar.

– Jag vill framhålla Noel Wahlqvist och Anton Karlsson som körde 3–3 i det 13:e heatet. Det räddade nog bonuspoängen för oss.

"Tuffa körningar"

Reglerna i speedway kan verka märkliga. Västerviks Pawel Przedpelski blev rejält manglad och påkörd, 10 meter efter starten i det 12:e heatet. Pawel hade innerbanan och var ett halvt hjul före hemmalagets Ludvig Lindgren. Lindgren vek in och hävde sig över Pawel som stupade framåt, fick föras till sjukhus med befarad handfraktur. Domaren dömde tillbaka all fyra till omstart. Lindgren blev alltså inte utesluten.

Det finns säkert många synpunkter på den bedömningen som domaren gjorde. Det ska sägas att Pawel körde i – på eget bevåg – i det femte heatet i andraböjen och slog sig en hel del.

Domslutet var absolut inte till Västerviks fördel, som jagade bonuspoängen. I det 13:e heatet blev Noel Wahlqvist utesluten när han låg före Andreas Lyager. Noel gick ut närmare sargen och Lyager körde på Noel och gick omkull. Domaren valde att utesluta Noel. Ett domslut som också kan ifrågasättas.

– Jag hade inga problem med domsluten idag. Det var tuffa körningar, säger Morgan Andersson.

Det var en annan sak som irriterade Morgan mycket mer.

– Det tog sådan jäkla tid mellan omgångarna. Det är inte bra med så långa avbrott, förarna hinner trappa av och tappa en del av fokus.

Tabellmässigt åkte Västervik ner till tredjeplatsen och blev omkörda av Lejonen – som slog Piraterna borta.

Nästa match för Västervik är Masarna borta den 10 augusti.

Fakta

Poäng Indianerna: Niels-Kristian Iversen 12, Chris Holder 9, Grzegorz Zengota 9, Ludvig Lindgren 8+1, Andreas Lyager 8, Joel Andersson 3+2, Jonatan Grahn 0.

Västervik: Viktor Kulakov 15+1, Vadim Tarasenko14+2, Mads Hansen 6, Pawel Przedpelski 3, Noel Wahlqvist 2, Anton Karlsson 1.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt