Annons:

Tai Woffinden, här i Indianernas dräkt, är klar för Dackarna. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

JÄTTEVÄRVNING AV DACKARNA – EX-VÄRLDSMÄSTAREN KLAR

Dackarna har gjort klart med en av världens bästa förare. Trefaldiga världsmästaren Tai Woffinden ansluter till Målillaklubben.
– Med den här värvningen vässar vi laget ytterligare, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Annons:

Tai Woffinden har tillhört den absoluta världseliten i speedway i tio års tid. På meritlistan finns inte mindre än tre individuella VM-guld. Dessa tog engelsmannen 2013, 2015 och 2018. Han har också två VM-silver (2016 och 2020) samt ett VM-brons från 2017.

Nu har den 30-årige speedwayföraren skrivit på för Dackarna. Tai Woffinden körde för Dackarna i början av 2010-talet.

– Med sina tre VM-guld är han den förare i dagens Grand Prix-serie med flest VM-guld. Det är klart att det känns jättebra att få in Tai, det är en riktig förstärkning som ansluter till Dackarna. I och med detta känner jag att vi vrider på ett snäpp till, säger Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

"Ska omsättas i verkligheten"

Woffinden ligger – efter årets två första VM-deltävlingar, femma i sammandraget. Maciej Janowski och Jason Doyle, hans blivande lagkamrater, ligger etta respektive nia. 

– Det är såklart väldigt bra på papperet. Sen ska det omsättas i verkligheten också. Men absolut ser det bra ut. En del lag i serien har ju förstärkts under resans gång och när den här möjligheten kom kände både jag och Dackarnas styrelse att det var ett bra läge att slå till, säger Mikael Teurnberg.

Dackelagledaren säger att det kan bli aktuellt att köra med samtliga tre världsstjärnor samtidigt. Klubben deklarerar att Tai Woffinden inte är värvad för att vara inhoppare vid skador eller annat.

– Snittmässigt kan vi köra med alla tre samtidigt och det kommer vi att göra så fort läget finns. Samtidigt har Tai och många förare i GP-serien ett ganska tufft schema framöver. Vi har planerat att han ska åka tre matcher för Dackarna i grundserien och sedan är han tillgänglig för slutspelet.

Han skrivs ut ur truppen

Mikael Teurnberg tror att Woffindens intåg kommer stärka klubben på flera sätt.

– Dels är det förstås en kille som tar mycket poäng. Han är dessutom en duktig lagåkare. Tai och Maciej (Janowski) är lagkamrater i Polen och är goda vänner och även Jason (Doyle) och Tai känner varandra väl. Han kommer att smälta in bra i vårt gäng, säger Teurnberg.

Värvningen av Tai Woffinden får effekten att tyske Kevin Wölbert skrivs ut ur truppen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA BOSTÄDER

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt