Annons:

Debatt: Liberal oppositionspolitik som levererar

Vår kommun ska vara en attraktiv kommun för invånare, inflyttare, företag och turism. En kommun som är en verkligt attraktiv arbetsgivare med hög kvalitet på skola, barnomsorg, äldrevård, sjukvård och med utvecklingsorienterade och serviceinriktade politiker och tjänstemän.

Annons:

Att några få kan och vet mycket förändrar inte ett samhälle. Det är först när medborgarnas kunskap, insikt och medvetenhet markant ökar, som vi skapar en konstruktiv och långsiktigt hållbar utveckling i kommunen. Det gör vi genom att höja den totala utbildningsnivån i Västerviks kommun.

Vi ska vara en kunskapsorienterad kommun som arbetar evidensbaserat, där vi kontinuerligt tar del av den senaste forskningen. Vi ska ligga i framkant när det gäller att arbeta med förebyggande arbete på de flesta nivåer, framför allt med våra barn och ungdomar. Vi ska vara en kommun som helhjärtat satsar på kompetenshöjande aktiviteter och utbildningar för personal, tjänstemän, chefer och politiker.

Inför budgetmötet i juni arbetade vi som vanligt i Liberalerna i Tjust med att följa den röda tråd som vi arbetat efter, år efter år, mandatperiod efter mandatperiod.

Det gäller kultur- och fritid, natur/havs- och miljöfrågor, samt att återinrätta evidensbaserade resursskolor för barn med en hög grad av särskilda behov. Vi vill också för att få en likvärdig skola i vår kommun, starta utbildningsprojekt, för skolpersonal, skolledare men också politiker, för att öka kunskapen om neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. 

Vi vill göra utbildningssatsningar för att höja kompetensen hos chefer, personal och vikarier inom den viktiga äldre- och LSS-vården.

Att som oppositionsparti, i stort sett ograverat, få igenom hela vårt budgetförslag och vår politik, gjorde att en majoritet av våra medlemmar beslöt att tacka ja till erbjudandet från den styrande minoriteten. Vilket innebär att vår budget i sin helhet införlivas i S, C och MP:s gemensamma budget. Varje partis mål – i opposition eller majoritet – är att få så stort genomslag för sin politik som möjligt

Förutsättningen är att den budget KS skickade vidare den 8 juli, till KF-mötet den 26/8 antas av fullmäktigeledamöterna.

Detta samarbete gäller budgetåret 2020 och samarbetet omfattar i nuläget endast budgeten. Utöver budgetöverenskommelsen kommer vi fortfarande att agera i opposition. Vi i Liberalerna förväntar oss att den överenskommelse vi har blir verkstad och inte bara tomma ord.

Sverker Thorén(L) ordf KF

Fredrik Lindström(L) gruppledare KF

Kenneth Hardy Axelsson(L) ledamot KS och BUN

Therése Klingstedt ordf Liberalerna i Tjust

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt