Annons:

Krafttag mot brottsligheten

Tommy Ivarsson och Dan Larsen har tillsammans med Ann-Marie Norman och Bo Karlsson skrivit en debattatrikel om brottslighten i Västervik.

Krafttag mot brottsligheten

Brottsligheten i Västerviks kommun tar sig allt värre former. Bara de senaste månaderna har vi sett flera fall av grov misshandel, även mitt på ljusa dagen i centrala Västervik. Vi ser omfattande skadegörelse och ett ökat antal anlagda bränder, som i Ankarsrum. Vi ser hur narkotikan spritt sig till allt fler unga. Det skriver Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp i den debattartikel.

Annons:

Det här är ett Västervik vi inte känner igen. Situationen får istället allt större likhet med det ökande grova våldet, droghandeln och förstörelsen på många andra håll i landet. Precis som där är det i vår kommun i hög grad kopplat till de kriminella gängens framfart. Våldet och skadegörelsen drabbar vanliga, laglydiga medborgare.

Det yttersta ansvaret för denna negativa utveckling bär de politiker, rödgröna såväl som borgerliga, både i riksdag och kommun, som under en lång följd av år tillåtit att de kriminella alltmer tagit över samhället. Här i Västerviks kommun har till exempel samtliga andra partier sagt nej till ett förslag från Sverigedemokraterna om att inrätta en kommunal vaktstyrka. Vi har lagt detta förslag som motion i kommunfullmäktige och flera gånger avsatt pengar för det i våra förslag till kommunal budget.

En kommunal vaktstyrka ska tjäna som ett stöd till och komplement till polisen. Den är givetvis bara en åtgärd bland flera nödvändiga, men den skulle öka tryggheten på gator och torg. Men, nej, någon kommunal vaktstyrka behöver vi inte i Västervik, har de andra partierna unisont sagt. Kommunalrådet Dan Nilsson (S) hävdade i kommunfullmäktige att vaktstyrkan inte behövs, eftersom det ändå är så tryggt i Västerviks kommun.

Sverigedemokraterna har ända sedan vårt inträde i Sveriges riksdag krävt krafttag mot brottsligheten. Vi vill höja minimistraffen för upprepade och grova brott samt införa riktiga livstidsstraff för särskilt farliga brottslingar. Idag slipper de få gärningsmän som fälls för grova brott oftast undan med milda straff. Det är därtill en skandal att gärningsmännens offer knappt alls får stöd eller upprättelse. Sverigedemokraterna kräver att staten ska betala brottsoffrets skadestånd i förskott och sedan kräva in beloppet från gärningsmannen.

I hög grad är den växande kriminaliteten i det svenska samhället kopplad till de problem som den ansvarslösa massinvandringspolitiken fört med sig. En viktig åtgärd är att införa obligatorisk utvisning ur Sverige av alla grovt kriminella utländska medborgare. Vi vill också sänka straffmyndighetsåldern till 13 år för att motverka rekryteringen av unga till att bli hantlangare åt de kriminella.

I arbetet med att bekämpa kriminaliteten och skapa trygghet i samhället, är det viktigt att samhället stöder och ger polisen de bästa förutsättningarna att kunna utföra sin uppgift. Sverigedemokraterna vill därför kraftigt höja anslagen till polisen, öka antalet poliser, höja lönerna och införa fler karriärvägar. Vi vill också underlätta för polisen att övervaka de kriminella med modern teknik.

Här i Västerviks kommun måste flera åtgärder till snarast för att stävja den allt värre brottsligheten. Åtgärder som bör övervägas på kommunal nivå är fler övervakningskameror och möjligheten för kommunen att ansöka om att delar av centrala Västervik görs till så kallade paragraf 3-områden, med ordningsvakter med utökade polisiära befogenheter.

Sverigedemokraterna kommer i oktober, inför kommunens budget, att återkomma med våra förslag för att öka tryggheten i Västerviks kommun.

Sverigedemokraternas kommunfullmäktigegrupp

Tommy Ivarsson

Dan Larsen

Anne-Marie Norman

Bo Karlsson

 

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt