Annons:

60 procent i länet har antingen fått den tredje dosen eller har en tid bokad för den. Foto: MostPhotos

Flest tredjedosvaccinerade finns i länet – "Tar pandemin på allvar"

Kalmar län har fortsatt flest tredjedosvaccinerade i hela landet. 60 procent har antingen fått dosen eller har en tid bokad för den. 
– Vi vet med oss sedan tidigare att invånarna i Kalmar län har det högsta förtroendet i landet för vården. Det här är ytterligare ett kvitto på hälsocentralernas och medarbetarnas mycket goda arbete. Det visar också på att våra invånare tar pandemin på största allvar, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande. 

Annons:

Kalmar är den region i hela Sverige där störst andel invånare över 18 år har vaccinerats med tre doser mot covid-19. 45 procent av invånarna i regionen har fått den tredje dosen. Ytterligare 15 procent har en bokad tid. 

I riket i stort är det 35 procent och i Stockholm är det 26 procent. 

– Vaccinationen mot covid är det viktigaste verktyget vi har för att bekämpa pandemin. Det är vår biljett till en mer normal tillvaro. Därför är det mycket bra att vi i Region Kalmar län ligger långt fram med vaccinationen. Medarbetarnas insatser för att skyndsamt men tryggt vaccinera befolkningen kan inte nog hyllas, menar Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård, i ett pressmeddelande.

Johanna Wyckman (L), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård, menar att det är ett ihärdigt arbete som ligger bakom. 

– Under pandemins gång har medarbetarna och ledningen arbetat på alla tänkbara fronter för att göra vaccinationen så tillgänglig som möjligt. Det handlar bland annat om vaccinationsbuss och drop-in vaccinationer. Det ihärdiga arbetet har gjort att vår region nu ligger i topp, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt