Annons:

Kommunalrådet om kritiken och JO-anmälan:

Kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson (S) anser att kritiken är ogrundad. Foto: Johanna Karlsson / arkivbild

Kommunalrådet om kritiken och JO-anmälan: "Många antyder att det ligger en hund begraven"

I en tidigare artikel idag rapporterade vi om att kommunen JO-anmälts av en man som äger en hyresfastighet vid Skeppsbrokajen i Västervik. Mannen har varit öppet kritisk till placeringen av Destination Gotlands reservfärja Gotlandia vid Skeppsbrokajen. Nu menar han att kommunen bland annat ska ha undanhållit offentliga handlingar som han efterfrågat i ärendet. Kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson (S) bemöter kritiken. 
– Vi har ingen anledning att undanhålla handlingar. 

Annons:

Fastighetsägaren har JO-anmält kommunen bland annat för att de enligt honom inte har lämnat ut de offentliga handlingar som han efterfrågat. Mannen hävdar även att det varit svårt att få tag i ansvariga beslutsfattare på kommunen, och att andra fastighetsägare vid kajen fått mer gehör för sina synpunkter än vad han fått.

Kommunalråd Dan Nilsson (S) anser inte att det finns någon grund i anklagelserna.  

– Jag har inte så mycket kommentarer kring det här. Man är i sin fulla rätt att göra en anmälan, även om jag inte ser att det finns någon som helst grund till den. 

Mannen menar att det varit svårt att få kontakt med kommunen när det gäller det här ärendet, hur ser du på det? 

– Det är ju absolut bara att beklaga det. Det kan bero på olika saker, men att vi skulle undanhålla handlingar på något sätt stämmer inte. Sådant sysslar vi inte med. 

– Jag vet och har hört att många antyder att det ligger en hund begraven här, eller till och med att det skulle förekomma mutor, men jag fattar inte vad de far efter.  Vi försöker se till att Gotlandstrafiken kan drivas på ett så bra sätt som möjligt. Vi får ju betalt för det här som från alla andra båtar som kommer. De får betala för platsen. 

Så det finns ingen grund i anklagelserna? 

– Nej, inte som jag kan se. Vi har ingen anledning att undanhålla handlingar. 

Mannen anser att fastighetsägare i området behandlas olika och att vissa lyssnas på. Finns det någon grund i det påståendet? 

 – Jag vet inte vad det är han menar. Om det är kontakten vi påbörjade för två år sedan med en bostadsrättsförening som tog kontakt. 

Så det har inte förekommit några möten eller liknande dit den här fastighetsägaren inte bjudits in? 

– Nej, vi har inte haft några generella möten. Det är en hamn vi pratar om och den har funnits där länge. 

Här finns den tidigare artikeln om JO-anmälan att läsa. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt