Annons:

Marknadstågen gör comeback – ”Alltid varit en stor dag”

Det är inte bara Hultsfreds marknad som gör comeback, utan även marknadstågen. Foto: Pressbild

Marknadstågen gör comeback – ”Alltid varit en stor dag”

Det har varit en bra sommar för Tjustbygdens Järnvägsförening, som konstaterar att de utländska turisterna hittat tillbaka. Än är det för tidigt att ställa in tågen, utan nu närmast gör de comeback som marknadståg.

 

Annons:

I morgon lördag är det dags för Hultsfreds marknad. Ett vanligt inslag brukar vara de marknadståg som rullar på smalspåret.

– Marknadstrafiken har alltid varit en stor trafikdag för oss, berättar föreningens Peter Heller. Det brukar vara många som vill åka med tågen, så vi sätter in alla vagnar vi har denna dag.

Tjustbygdens Järnvägsförening kör tre avgångar från Västervik på morgonen och lika många turer i andra riktningen senare under dagen.

Förutom tågen från och till Västervik går det också ett pendeltåg mellan stationen och marknadsplatsen i Hultsfred. Det är en av föreningens rälsbussar från 1950-talet som kommer att gå i pendeltågen.

Gott om resenärer i sommar

Peter Heller kan berätta att årets sommartrafik på smalspårsjärnvägen har varit bra.

– Det är för tidigt att summera än, eftersom vi kör några veckor till, men det har varit gott om resenärer i sommar. Det verkar som att de utländska turisterna har hittat tillbaka till Småland, samtidigt som många närboende turistar hemma.

Turisttrafiken på smalspårsjärnvägen fortsätter på lördagar september månad ut. Utöver detta körs en hel del beställningståg på järnvägen under hösten. 

 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvastervik.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt