Annons:

Arrangemanget växer för varje år –

Tomtetåget mellan Västervik och Verkebäck får fler avgångar i år för att möta intresset. Foto: Tjustbygdens Järnvägsförening

Arrangemanget växer för varje år – "Blir en helt annan upplevelse"

Tjustbygdens Järnvägsförening möter fjolårets stora intresse och låter tomtetåget mellan Västervik och Verkebäck få fler avgångar i år.

Annons:

Den här traditionen har gott och väl tio år på nacken, kanske rent av 15 och sedan tre år tillbaka kör man Tomtetåg också mellan Hultsfred och Vena.

– Vi trodde att det skulle finnas lite intresse också i Hultsfred, för vi har sett hur det utvecklats i Västerviksänden, så vi tyckte det skulle vara spännande och testa om det fanns ett intresse och något att bygga på även där, säger föreningens Peter Heller.

Tomten väntar på barnen

Hultsfredsborna var inte sena på att nappa på nytillskottet bland jularrangemang och i Västervik blir intresset större för varje år.

Så i år utökar man antalet avgångar, det blir tre lördagen den 9 december och två på söndagen.

– Förra året sålde vi slut och det är ju lite tråkigt om inte alla som vill kan åka. I år hoppas vi på runt 300 personer i alla fall. Hela upplägget är lite större här än i Vena. I Verkebäck finns det ju ett stationshus, det underlättar.

Grundupplägget är detsamma, att man åker med veterantåget och väl framme väntar tomten för att ta emot barnens önskelistor och det finns både fika och varmkorv som ingår.

Vad är målsättningen med aktiviteten?

– Dels att visa upp att föreningen finns, men det blir också en helt annan upplevelse att åka, dels på vintern när det är snö utanför som ger julkänsla, man får elda i kaminerna i vagnarna och så kör vi med våra gamla trävagnar från början av 1900-talet, det är något helt annat än att åka rälsbussen som bara är 70 år gammal.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvastervik.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt