Annons:

KOMMUNANSTÄLLD HAR STÄNGTS AV –

Magnus Bengtsson är barn- och utbildningschef i kommunen. Foto: Arkivbild

KOMMUNANSTÄLLD HAR STÄNGTS AV – "FEL OCH FÖRSUMMELSE"

En kommunanställd i Västervik är avstängd från arbetet under en pågående utredning. Det ska röra sig om en person som arbetar inom barn- och utbildningsförvaltningen i kommunen. Enligt avstängningen ska det röra sig om misstanke om fel och försummelse i tjänsten.

Annons:

Beslutet om att stänga av medarbetaren togs av barn- och utbildningschefen Magnus Bengtsson den 30 mars i år. Den kommunanställde misstänks på sannolika skäl för fel och försummelse i tjänsten. 

Personen stängdes av under perioden 31 mars till 28 april. Under den avstängningsperioden får den anställde behålla sin lön och sina anställningsförmåner.

"Arbetsgivaren kommer att utreda de händelser som kommit till vår kännedom", skriver kommunen i avstängningen. 

Där framgick det även att arbetsgivaren kunde komma att häva avstängningen i förtid om man bedömde det som lämpligt. Den 24 april har avstängningen inte hävts. 

– Nej, personen är fortsatt avstängd, säger Magnus Bengtsson, barn- och utbildningschef i Västerviks kommun.

Det ska röra sig om fel och försummelse. Finns det någon brottslig grund för misstanken?

– Jag kommer inte kommentera specifika eller enskilda händelser. 

Ganska ovanligt

Magnus Bengtsson vill heller inte säga inom vilket område inom barn- och utbildningsförvaltningen den anställde arbetar. Inte heller vad som händer när avstängningen löper ut.

– Vi är inte klara med det här ärendet ännu. Jag går inte in på specifika personalärenden, men hade jag gjort det så skulle jag ändå inte ha kunnat svarat på det nu. Vi gör avstängningar ganska sällan, men när vi gör det kan det handla om att man i situationen behöver mer tid på sig. Jag går inte in på enskilda personers händelser och kommenterar det. Det gör jag för alla eventuellt inblandades skull.

Hur ovanligt är det med den här typen av avstängningar?

– Det är ganska ovanligt att vi gör det. Det kan handla om någon enstaka avstängning per halvår, så det är förhållandevis ovanligt att vi behöver nyttja den här möjligheten. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt