Annons:

BESKEDET: HOJROCK LÄGGS NED HELT

Hojrock läggs nu ned helt och hållet. Foto: Arkivbild

BESKEDET: HOJROCK LÄGGS NED HELT

För inte ens två veckor sedan kom beskedet att Hojrock ställs in 2024. Nu kommer det drastiska beskedet att festivalen helt läggs ned. 

Annons:

Den populära festivalen Hojrock arrangerades för första gången redan 1997. Genom åren har hojåkare och hojklubbar från hela Nordeuropa samlats i Västervik för att uppleva festivalen.

2017 tog över Västervik Resort över evenemanget, men för elva dagar sedan kom beskedet att Hojrock 2024 ställs in. 

”Genom att pausa festivalen 2024 ger vi oss själva tid att noggrant diskutera festivalens framtida omfattning och inriktning. Vi ser också att vi har en krock mellan målgrupper under samma tidsperiod och måste utvärdera det vidare. Många negativa krafter och åsikter har tyvärr också tagit över och i slutändan skapar det att engagemanget för festivalen sjunker från oss. Som arrangör av HojRock är vår främsta prioritet att alltid tillhandahålla den bästa möjliga upplevelsen för våra festivaldeltagare”, säger Västervik Resorts marknadschef Annika Källmark i ett pressmeddelande. 

Redan då var beskedet att framtiden för Hojrock var osäker. Nu kommer beskedet att festivalen läggs ned helt. 

"Hojrock har beslutat att tidigarelägga beslutet gällande festivalens framtid. Med tanke på de reaktioner som har inkommit efter att vi meddelade att festivalen pausas 2024, inser Västervik Resort att vi inte kan tillmötesgå de önskemålen", skriver man i ett pressmeddelande. 

Hojrock ägs av Västervik Resort och det finns ingen möjlighet att ändra tid eller plats, skriver man.

"Västervik Resort väljer därför att lägga ner festivalen i sin helhet. Finns intresse av någon annan arrangör att driva varumärket vidare så välkomnas intresseförfrågningar", skriver man vidare. 

Fotnot: Felaktigt stod först att resorten tog över 2019. Rätt ska vara 2017.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt