Annons:

HOJROCK ÅTERUPPSTÅR – MEN INTE HÄR

Hojrock återuppstår 2024, men inte i Västervik utan på en helt annan plats. Foto: Arkivbild

HOJROCK ÅTERUPPSTÅR – MEN INTE HÄR

I slutet av oktober kom beskedet att Hojrock läggs ned helt. Nu återuppstår festivalen – men på helt annan ort.

Annons:

Den populära festivalen Hojrock arrangerades för första gången redan 1997. Genom åren har hojåkare och hojklubbar från hela Nordeuropa samlats i Västervik för att uppleva festivalen.

2017 tog över Västervik Resort över enemanget, men i mitten av oktober kom beskedet att Hojrock 2024 ställdes in.

”Genom att pausa festivalen 2024 ger vi oss själva tid att noggrant diskutera festivalens framtida omfattning och inriktning. Vi ser också att vi har en krock mellan målgrupper under samma tidsperiod och måste utvärdera det vidare. Många negativa krafter och åsikter har tyvärr också tagit över och i slutändan skapar det att engagemanget för festivalen sjunker från oss. Som arrangör av HojRock är vår främsta prioritet att alltid tillhandahålla den bästa möjliga upplevelsen för våra festivaldeltagare”, säger Västervik Resorts marknadschef Annika Källmark i ett pressmeddelande. 

Framtiden för Hojrock var redan då osäker och inte ens två veckor senare kom beskedet att festivalen helt läggs ned. Det fanns ingen möjlighet för Västervik Resort att ändra tid eller plats.

"Västervik Resort väljer därför att lägga ner festivalen i sin helhet. Finns intresse av någon annan arrangör att driva varumärket vidare så välkomnas intresseförfrågningar", skriver man vidare. 

Återuppstår 2024

Nu står det klart att Hojrock återuppstår. Nöjeskonsult i Väst AB/Tånga Hed Camping och Evenemang har nämligen förvärvat festivalen. 

Hojrock 2024 kommer bli av, men då inte i Västervik utan i Vårgårda i Västergötland. 

"Tånga Hed är det gamla militärområdet i Vårgårda som de senaste åren utvecklats till ett unikt evenemangsområde med ca 300.000 dagbesökare varje år. Här anordnas allt från konserter, fester, hunduttällningar, konferenser och mässor till motorcykelträffar med mycket mer. Därför är vi nu extremt glada att få avslöja att HojRock återuppstår i ny tappning på Tånga Hed 15-18 augusti 2024", skriver man i ett pressmeddelande. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt