Annons:

Dan Nilssons (S) svar mot Westerviks – Alliansen

Dan Nilsson (S)

Dan Nilssons (S) svar mot Westerviks – Alliansen

Dan Nilsson, nuvarande ordförande i kommunstyrelsen ger nu sin bild av vad Westerviks – Alliansen har gått ut med, att de vill ta över ledningen av Västerviks kommun.
- Deras utspel förändrar inte någonting. Vi tre partier har nu kommit överens med ett fjärde, Vänsterpartiet.

Annons:

Nu börjar partierna i Västerviks kommun att formera sig. Det som DVV tidigare spekulerat i har hänt, de tre partierna som fram till valet hade egen majoritet har inlett ett samarbete med Vänsterpartiet. Det ger inte de fyra partierna någon egen majoritet, men väldigt nära. För det krävs 29 mandat. De fyra partierna får 28 mandat i kommunfullmäktige (KF).

- I och med samarbetet med Vänsterpartiet kommer vi att ha 28 mandat, det ska ställas emot de 19 mandat som Westerviks – Alliansen har, säger Dan Nilsson.

Han funderar på hur Westerviks – Alliansen tänker få mer stöd i KF.

- När Sverker Thorén blev vald till KF:s ordförande tog man stöd av Sverigedemokraterna. Då hette det att det var en engångsföreteelse, men så verkar det inte vara den här gången.

Dan Nilsson utesluter inte alls att Moderaterna och Kristdemokraterna kan tänka sig ett samarbete med SD för att komma till makten. Men det räcker ändå inte. En sådan konstellation Westerviks – Alliansen plus SD skulle få 26 mandat. Vågmästare skulle i så fall bli Socialisterna Välfärdspartiet med sina tre mandat.

- Jag utesluter inte heller inte att Harald fortsätter sätta hårt tryck på Centerpartiet.

Dan Nilsson är förvånad över både Liberaler och Westerverwiks Partiet går med i en Allians som kan göra sig beroende av SD.

- Det är anmärkningsvärt att de partierna inte har något problem med att ge SD inflytande.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt