Annons:

Nya hus i Västervik ska smälta in i naturen

Husen är tänkta att byggas där Gåserums gård tidigare låg, ovanför Långhagen och Kvännaren i Västervik. Husen ska byggas i förnyelsebara material i så stor utsträckning som möjligt och smälta in i naturen.

Annons:

Exploatören vill bygga tolv friliggande villor i ett våningsplan utan tillhörande tomt. Ambitionen är att skapa en kompletterande bebyggelse som skapar hållbarhet. Varje villa föreslås bli 100 till 150 kvadratmeter. Villorna ska passa in i skogsområdet med målet att spara så många befintliga träd, stenmurar och landskapsformationer som möjligt. Husen byggs på plintar vilket gör att ingreppen i marken blir minimala.

I så stor utsträckning som möjligt ska husen byggas med förnyelsebara material. Fasaderna ska vara dämpade och anpassade till den omgivande naturen för att smälta in visuellt.

Vägen fram till husen ska ge en känsla av skogsväg. Ambitionen är att skapa ett hållbart byggande, där varje villa får en liten avgränsad privatzon runt husen och det skapas en känsla av ett bostadsområde som är integrerat med naturen.

Kommunstyrelsen ser positivt på planerna.

- Det är ett intressant område att bygga ett småskaligt projekt i, säger Dan Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsen har gett planbesked för att bygga i området. Det är endast ett beslut som medger att det går att inleda ett planarbete i området, det ska inte uppfattas som ett slutgiltigt ställningstagande från kommunen.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt