Annons:

VÄSTERVKSFÖRETAGET SATSAR – LANSERAR WEBBUTIK

Västerviksföretaget Ogräs lanserar en ny webbsida på onsdagen.

VÄSTERVKSFÖRETAGET SATSAR – LANSERAR WEBBUTIK

Västerviksföretaget Ogräs satsar och lanserar en egen webbutik. Premiären sker på onsdagen.
– Det är ett viktigt och nödvändigt steg för oss, säger Christin Rampeltin Molin.

Annons:

Ogräs har har haft planer på en egen webbutik i flera år, men lanseringen av ograsdesign.se kom först i dag.

– Vi ser nu att en webbutik är ett viktigt och nödvändigt steg för oss, både för att skapa en ytterligare försäljningskanal, där vi kan erbjuda flera kunder att handla, utan att vara beroende av att vara på plats eller av öppettider, och för att skapa ett ytterligare skyltfönster, även för lokala kunder, säger Christin Rampeltin Molin, i ett pressmeddelande.

Kunder över hela Sverige har sedan många år tillbaka efterfrågat en webbutik, skriver företaget.

– Vi har kunder över hela Sverige och tack vare sociala medier kan vi interagera med kunder dagligen. Det har gjort att vi känt mer och mer att vi måste kunna erbjuda även dessa kunder att handla på ett enkelt sätt utan för många steg. 

"Överlevnadsstrategi"

Ogräs har redan sedan tidigare erfarenhet av distanshandel. Via ett externt e-handelsföretag har man sålt produkter i flera år, men ägarna ser det som ett strategiskt steg att satsa på en egen webbutik för att möta kunder och driva handel.

– Många företagare, inom handeln, har det mycket tufft och vi ser idag många fysiska butiker som får stänga ned, över hela landet. Detta innebär inte bara att företag går under, utan även att personal blir utan jobb, minskade skatteintäkter, men även att stadskärnor blir öde och butikslokaler gapar tomma. Detta leder till flera negativa konsekvenser för en stad, än vi kan ana, säger Christin Rampeltin Molin.

Gustaf Molin säger att det också handlar om en överlevnadsstrategi.

– Vi ser därför denna webbutik som en satsning, men även en överlevnadsstrategi där vi hoppas att ett digitalt skyltfönster och nya försäljningskanaler även kan gynna den lokala fysiska butiken och dess försäljning, säger han. 

Ogräs är en kläd- och designbutik som har funnits i Västervik sedan 2006. Företaget säljer dam-, herr- och barnkläder samt designföremål och leksaker. År 2011 kammade Ogräs hem första priset i "Årets modebutik, ungt mode, i Sverige" på Modegalan. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt