Annons:

Fick diagnos förstoppning – var tarmcancer

En kvinna besökte akutmottagningen i Kalmar för att hon under en tid haft ont i magen. Läkare på akutmottagningen sa att kvinnan led av förstoppning och skickade hem henne. En tid senare röntgades kvinnan i Kalmar och allt så bra ut. När hon genomgick en behandling i Västervik upptäcktes att hon hade tarmcancer.

Annons:

I april 2018 besökte kvinnan akutmottagningen i Kalmar för sina magsmärtor. Där fick hon diagnosen förstoppning. Några veckor senare röntgades kvinnans mage och där såg inte läkarna något som pekade på att kvinnan skulle ha ont. Ytterligare två veckor senare kom kvinnan in till Västerviks sjukhus med akuta magsmaärtor. Då röntgades hon vid Västerviks sjukhus och det upptäcktes att kvinnan led av tarmcancer.

Hon har nu gjort en anmälan till IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg) som är kritiska till hur kvinnan behandlats i Kalmar.

- Det finns brister i handläggningen vid radiologiska kliniken på Länssjukhuset i Kalmar, skriver IVO.

IVO skriver även att de kan konstatera att kliniken brustit vid bedömningen av bilderna.

De anser att patientens förträngning i tjocktarmen skulle ha beskrivits redan i april och då gett en snabbare behandling Däremot tror de inte att sjukdomen påverkats av den försenade diagnosen.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt