Annons:

Göran Nordström: ”Varför visas inte Greta Thunbergs tal i KF”

Göran Nordström, engagerad klimatfrågan i Västervik, ställer sig undrande till varför Greta Thunbergs tal till Europas nationer inte sänds i kommunfullmäktige i Västervik?
- Hon möter världsledare och berättar om sin kamp för klimatet. Varför kan inte hennes tal få plats på kommunfullmäktiges sammanträde i Västervik, säger han.

Annons:

Greta Thunberg har blivit världskändis efter sina protester utanför riksdagshuset och sin skolstrejk för att klimatet ska räddas. Hon har blivit inbjuden till flera olika världsledare som lyssnat på hennes budskap.

Göran Nordström som är en av de som varje fredag demonstrerar i ”FridayForFuture” i Västervik, tycker det är märkligt att Gretas tal inte sänds vid kommunfullmäktiges sammanträden.

DVV ringde upp Sverker Thorén (L), kommunfullmäktiges ordförande och ställde den frågan.

- Vi har fått den frågan av Göran Nordström skickad till presidiet för kommunfullmäktige. Vi har inte hunnit diskutera det ännu. I april är det väldigt mycket andra frågor som kommer att tas upp, säger han.

Kommunfullmäktige genomförs numera på dagtid och nästa möte den 29 april är fullspäckat, enligt Sverker Thorén.

- Vi börjar redan klockan 10.30 med information om det nya datorsystemet som ska implementeras inom kommunen. Klockan 13.00 är det ungdomsfullmäktige och därefter är det ordinarie kommunfullmäktige med många frågor som kommer att debatteras.

Sverker menar att det helt enkelt inte finns tid, men lovar att ta med sig frågan till kommande presidiemöte inför kommunfullmäktiges sammanträde i maj.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt