Annons:

Svagt intresse för nya söket – inga spår efter kvinnan

Tessan Jigfjord på Missing People är besviken över uppslutning i dag. Foto: Linus Johansson

Svagt intresse för nya söket – inga spår efter kvinnan

I dag arrangerade Missing People ytterligare ett sök efter den kvinna i 20-årsåldern som försvann i Hultsfred den 22 maj. Bara fyra personer kom för att hjälpa till i letandet.
– Det har gått väldigt dåligt, konstaterar Tessan Jigfjord vid Missing People.

Annons:

Kvinnan, cirka 20 år gammal, försvann den 22 maj. Senast hon sågs var i närheten av Willys i Hultsfred. Nyligen har Polisen ändrat rubriceringen i ärendet och utreder det nu som människorov.

Trots det anordnade Missing People ett nytt sök efter kvinnan i dag. Bara fyra personer kom.

– Senast var vi 70 så det är klart att vi hade hoppats på mer. De har sökt igenom ett område och sedan var de slut. Vi avbröt och från klockan ett har vi suttit och kört ekolod över Hulingen, men inte hittat någonting där heller.

Kan göra nya sök framöver

Missing People utesluter inte nya insatser framöver.

– Vi ska ta en diskussion med Polisen och se vad de fått fram. Det känns inte som att Polisen har något att gå på, utan ibland kan de ändra rubriceringen för att få mer resurser. Jag vet inte vad de grundar sin utredning på, men de var tacksamma över vårt sök. Ska ta ett snack med dem i veckan.

Inom den närmaste tiden lär det inte bli någon insats.

– Nu är det midsommar och vi lär inte få några sökare då.

Finns det något hopp kvar?

– Är ett lite märkligt ärende eftersom man inte vet varför hon försvann. Hoppet är att hon håller sig undan någonstans, men vi kan inte utesluta något. Får inte Polisen fram något måste vi söka igen, men när det blir vet jag inte. Vi har fler äldre ärenden som vi måste in i och det är svårt att få tag i folk under sommaren. Kommer det inte fram något kommer vi helt klart söka igen.

"Det beror på"

Jigfjord var besviken över uppslutningen i dag.

– Jag vet inte vad anledningen var. Vi hade 70 senast så vi hade hoppats på några till, men människor kan påverkas av att Polisen ändrat rubricering och känner att det inte är någon idé att leta i skogen. De som kom var nya så det var positivt.

Vad är det för chans att hitta henne?

– Det beror på. Finns hon i Hultsfred av någon anledning springer vi på henne så småningom, men vi vet inte. Vi får hoppas Polisen kan få fram något.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt