Annons:

KLART: Det blir trafik mellan Västervik och Visby – som utökar

Det blir trafik mellan Västervik-Visby i sommar. Foto: Anders Sjögren

KLART: Det blir trafik mellan Västervik och Visby – som utökar

När tidtabellerna för 2020 presenterades fanns inte Västervik-Visby inte med. Nu är det dock klart att linjen blir kvar.
– Vi ser fram emot sommartrafiken till och från Västervik, säger Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef på Destination Gotland.

Annons:

Under flera år har Vimmerby, Visby och Västervik arbetat tillsammans för att skapa en gemensam besöksregion.

"Med Vimmerbys Astrid Lindgrens Värld, Västervik med sin resort och rika skärgård och Gotland med sitt makalösa utbud så bildar de tre en makalöst stark ledighetstrio", skriver man i ett pressmeddelande. 

I år har det länge varit oklart vad som ska hända, men nu är det klart. Dessutom blir det en extra dag på linjen.

– Vi ser fram mot sommartrafiken till och från Västervik. Västervik är en viktig destination för oss och vi ser stor utvecklingspotential, säger Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef på Destination Gotland.

Västervik-Visby kommer gå mellan 16 juni och 17 augusti i sommar, antalet turer kommer öka då avgångarna kommer vara sex dagar i veckan till skillnad från fem som det var under 2019. Dessutom justeras tiderna för att optimera resandet för över dagen-besökare från fastlandet. 

– Jättekul att Destination Gotland väljer att satsa lite extra 2020. Vi är redan igång med samarbetet inför nästa säsong,. Vi kommer att jobba ännu tajtare för att tillsammans med viktiga aktörer i regionen få ytterligare fler besökare att vilja uppleva oss, säger Niklas Lind, marknadschef på Västervik Framåt.

Turerna kommer att gå att boka från och med 16 december.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt