Annons:

JO-anmäler Västerviks gymnasium

En person i Västervik har JO-anmält Västerviks gymnasium och skolledningen där, för att ensidigt brutit ett avtal gällande studiedator. Anmälaren skriver också att eleverna och vårdnadshavarna vilseletts att lämna tillbaka datorerna utan att ha fått rätt till att köpa loss dem efter studietiden avslutats.

Annons:

I JO-anmälan skriver personen att hösten 2016 upprättades ett avtal mellan Västerviks gymnasium och elever med vårdnadshavare gällande lånedator. I avtalet stod det att eleverna hade rätt att köpa loss datorerna efter studietiden.

I avtalet fanns skrivningar om kostnader som drabbade vårdnadshavare om datorerna måste repareras. Den delen av avtalsskrivningen ogiltighetsförklarades av skolinspektionen.

Anmälaren skriver att hösten 2018 arbetar skolledningen om hela avtalet, där texten om att eleverna kan få möjlighet att köpa lånedatorn är borttagen. Vissa elever väljer då att inte skriva under avtalet.

Kulminerar vid skolavslutningen

Personen som gjort JO-anmälan att eleverna blev beordrade att lämna tillbaka datorerna efter ett möte med skolledningen. Eleverna hävdade det avtal som upprättats 2016, där det fanns en skrivning m att datorerna kunde köpas loss.

Anmälaren skriver att skolledningen hotar med polisanmälan och att elever som tilldelas stipendium får dem tillbakadragna. Efter de hoten valde eleverna att lämna tillbaka datorerna.

Personen vill nu att JO utreder skolledningens hantering i ärendet, då hoten om polisanmälan bygger på felaktiga grunder och att stipendier som redan utlovats inte kan dras tillbaka.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt