Annons:

Landshövdingen besökte Västervik och diskuterade bland annat järnväg till Kalmar

Är det en järnväg mellan Västervik och Kalmar som är det mest prioriterade infrastruktursatsningen i länet? Den frågan och många fler diskuterades när landshövding Cecilia Schelin Seidegård besökte Västervik i tisdags.

Annons:

Infrastrukturen var en av frågorna som landshövdingen och kommunledningen tog upp när de möttes i Västervik under tisdagen. En av frågorna som togs upp var en Östersjöbana, järnväg mellan Västervik och Kalmar.

- Det är en järnvägsdragning som skulle ha gjorts långt tidigare, säger Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Han menar att det inte bara är en Västerviks eller länsfråga utan det är en riksangelägenhet att kommunikationerna på ostkusten blir bättre.

- Jag tycker att de beskrivningar som har lagts fram på olika sätt är bra, det skulle kunna bli en avgörande pusselbit i kommunikationerna. Jag ställer upp fullt ut bakom en järnvägssatsning mellan Västervik och Kalmar, säger Dan Nilsson.

Peter Wretlund (S) regionråd, menar att det vore en dröm om de planerna går i lås, men han vill gärna syna kalkylen i sömmarna innan något arbete startar.

Vad säger du om det uttalandet?

- Jag ser det som en statlig investering. Det är en viktig del av infrastrukturen som är till nytta för hela landet. Menar man allvar med att hela Sverige ska leva måste man visa det i handling också, säger Dan Nilsson.

Talade ni någonting om en Södra infart vid mötet?

- Det berördes bara i periferin, vi hade inte något samtal om just den satsningen. Det brukar vi ha annars, säger Dan Nilsson.

Företagsbesök

Andra frågor som diskuterades i tisdags var besöksnäringen, kulturvärden och näringslivsutvecklingen i kommunen.

- Vi gjorde också ett antal besök på industrier i Västerviks kommun, Gunnebo Fastening och Väderstad Components.

Hur uppfattade du mötet med landshövdingen?

- Jag tyckte att det var en bra dag som var givande, säger Dan Nilsson.

-         

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt