Annons:

Många pensionärer kan räkna med flera hundralappar mer i månaden nästa år. Foto: MostPhotos

PENSIONERNA HÖJS NÄSTA ÅR – PARTIER KOM ÖVERENS I DAG

Pensionärerna i Sverige har tagit emot ett glädjebesked. Partierna i pensionsgruppen har kommit överens om att höja pensionerna under kommande år. 

Annons:

Förmånen riktas till pensionärerna med en allmän pension mellan 9 000–17 000 kronor och uppgår till maximalt 600 kronor per månad.  

”Pensionerna höjs under nästa år för vanliga löntagare som slitit ett helt yrkesliv med låg lön. Redan i år har vi höjt garantipensionen och taket i bostadstillägget vilket förbättrar ekonomin för 675 000 pensionärer. Nu tar vi nästa steg för att se till att de kvinnor och män som byggt vårt land ska kunna se fram emot en bra pension”, säger Sveriges stadsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande.

S förklarar höjningen med rättvisa

I samma pressmeddelande skriver Socialdemokraterna, som har gjort verklighet av sitt vallöfte, att höja pensionerna handlar om rättvisa och riktar sig till de som har byggt Sverige.

”Nu är det klart att ett av Socialdemokraternas viktigaste vallöften och en av de centrala punkterna för oss i samarbetet med Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet blir verklighet”, säger Stefan Löfven. 

Christina Tallberg, ordförande för Pensionärernas Riksorganisation (PRO), gläds åt pensionärsgruppens överenskommelse

”Det är bra att pensionsgruppen har kommit överens om höjd pension för den här gruppen, som har en obetydligt högre pension än de som har jobbat lite eller inte alls”, sägerChristina Tallberg i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt