Annons:

50 nya checkpoints i friluftssatsningen Hittaut

50 nya checkpoints har placerats ut i kommunen, när Hittaut Västervik vinter startar. (Någon karta finns inte framtagen under vintern)

50 nya checkpoints i friluftssatsningen Hittaut

Med start den 1 december fram till den 6 januari kommer det finnas totalt 50 stycken checpoints i friluftssatsningen Hittaut vinter. Satsningen har möjliggjorts via ett samarbete mellan Västerviks kommun och de fyra orienteringsklubbarna i kommunen. Det skriver Västerviks kommun i ett pressmeddelande.

Annons:

Satsningen kallas för Hittaut Västervik vinter och är fördelade på orterna Gunnebo, Ankarsrum, Gamleby och Västervik. De lokala orienteringsklubbarna på de orterna har möjliggjort satsningen.

Västervik OK var först ut med att arrangera Hittaut och har genomfört det under tre säsonger, nu har de bjudit in de övriga tre orienteringsklubbarna i kommunen inför säsongen 2021.

- Vinterversionen av Hittaut blir första steget för det utökade Hittaut sammarbetet i kommunen. Vi hoppas att kommuninvånarna är på tårna redan nu när den första checkpointen släpps, säger Jakon Lööf, projektledare för Hittaut Västervik.

Oavsett om du är nybörjare eller har deltagit tidigare är det enkelt att komma att sätta igång med Hittaut.

- Årets julfirande i Västervik kommer inte bli som vanligt med tanke på rådande läge med Covid-19. Smittan begränsar oss när det gäller att resa och umgås på vanliga sätt. Under sommaren såg vi hur intresset för friluftsliv i olika former fullkomligt exploderade då det inte riskerar att skapa smittspridning på samma sätt som andra motionsformer, säger Christian Svensson, folkhälso- och klimatplanerare på Västerviks kommun.

Sommarversionen av Hittaut har erbjudits på många platser i Sverige, men denna vinterutgåva är betydligt mer unik. Utöver Västervik är det bara Hässleholm och Katrineholm som kan erbjuda denna friskvårdsinsats i den här mörka årstiden.

- Västerviks kommun är oerhört tacksamma att det har gått så snabbt att färdigställa denna vinterversion av Hittaut som bygger på god samverkan mellan Västerviks kommun och orienteringsklubbarna i Tjust. Vi ser mycket positivt på att det skapas aktiviteter som ändå går att genomföra med tanke på de restriktioner som råder just nu, säger Christian Svensson.

 

 

  

Fakta

Hittaut är Svenska Orienteringsförbundets friskvårdssatsning som riktar sig till allmänheten. Hittaut är en populär form av fysisk aktivitet där du med hjälp av karta letar checkpoints i din omgivning. Projekten startade 2008 och finns 2020 på 57 orter runt om i landet. Hittaut är gratis för deltagaren och drivs ideellt av den lokala orienteringsklubben och möjliggörs tack vare stöd från samarbetspartners.

När deltagaren hittar en checkpoint kan denna registreras via appen eller på hemsidan för Hittaut. På hemsidan finns en topplista där man kan se vem som har registrerat flest checkpoint. Detta skapar ett tävlingsmoment som många deltagare uppskattar.

Varje registrerad checkpoint ger en lott i den vinstdragning som genomförs då denna vinteromgång är över.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt