Annons:

BANK Street Art Festival blir av 2021

BANK Street Art festival kommer att genomföras i södra kommundelen 2021

BANK Street Art Festival blir av 2021

Tjustbygdens Sparbank har beviljat ekonomiskt stöd för ett tredje år av BANK Street Art Festival.

- Det känns fantastiskt roligt att vi får förtroendet att genomföra ytterligare en satsning på stret art, säger kulturchef Maria Rudbo, i ett pressmeddelande.

  

Annons:

Den kommande säsongen kommer street art att ha fokus på orterna i södra kommundelen. Orter som Gunnebo, Ankarsrum, Hjorted, Totebo och Blankaholm.

Den kommande säsongen blir det ny tid för BANK Art Street Festival. De tidigare två åren har festivalen legat under sensommaren men nästa år kommer den att genomföras under försommaren, mellan den 13 – 16 juni.

 Arbetet med att hitta väggar och sätta innehållet med fokus på barn och unga är i full gång.

- Det är alltid lite ovisst så här tidigt i processen inte minst under en pågående pandemi, men vi hoppas att vi ska kunna få till ett stort engagemang från allmänheten både som deltagare i olika aktiviteter och som frivilliga funktionärer, säger projektledaren Albin Wiberg.

 Ansökan till Open call öppen!

I dag går Västerviks kommun ut med inte mindre än tre så kallade Open calls med koppling till BANK! Du hittar dem på kommunens hemsida vastervik.se. Ett riktar sig till konstnärer som vill utsmycka kabelskåp, ett till yrkesverksamma konstnärer som vill göra tillfälliga installationer, samt ett till yrkesverksamma konstnärer som vill ta chansen att göra markmålningar som lockar till aktivitet och rörelse på skolgårdar runt om i kommunen - detta projekt sker i samarbete med barn- och utbildningsförvaltningen och realiseras först senare under hösten. Ansökningstiden går ut den 15 januari.

- Vi ser fram emot ansökningsomgången lite extra denna gång, då vi också kommer att utöka festivalen med ett satellit-projekt i september. Det är kommunens folkhälsosamordnare som initierat satsningen med fokus på barn och unga, konst och folkhälsa, säger Maria Rudbo.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt