Annons:

Nu är det klart hur den extra miljarden till skolan ska delas ut. Foto: Pixabay

Så mycket får din kommun av extra skolmiljarden

Regeringen förstärker det statliga stödet till skolorna i Sverige med en miljard kronor. Nu står det klart vad varje kommun får av skolmiljarden.

Annons:

Skolverket skriver på sin hemsida att syftet med tillskottet är att bidra till goda förutsättningar för kommunerna att kunna säkerställa att alla barn och elever får den utbildning de har rätt till trots coronapandemin. 

”Skolorna behöver inte ansöka om de här pengarna utan de kommer helt enkelt att betalas ut till alla kommuner. Sedan är det upp till varje kommun att själv bestämma hur pengarna ska användas för att trygga barnens rätt till utbildning”, säger Johanna Freed, enhetschef på Skolverkets handläggningsavdelning, till Skolverkets hemsida. 

Så mycket pengar får din kommun

Kalmar kommun får av naturliga skäl klart mest pengar av kommunerna i Kalmar län, totalt 6 683 536 kronor. 3 153 800 kronor går till Västerviks kommun, 1 439 817 kronor till Vimmerby kommun och 1 297 722 kronor till Hultsfreds kommun. 

Pengarna fördelas proportionellt utifrån antalet barn och unga i åldern 6–19 år i kommunen. 

Pengarna kan användas i hela skolverksamheten. Det innebär att skolan, förskolan, fritidshemmet och vuxenutbildningen kan ta del av pengarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt