Annons:

Tonåring minns ingenting – misshandlade kvinnor på hemmafest

Foto: Genrebild

Tonåring minns ingenting – misshandlade kvinnor på hemmafest

En tonårig kille döms för att ha misshandlat två kvinnor i 20-årsåldern under en hemmafest i Västervik. Själv minns han ingenting av händelsen.

Annons:

En tonårig kille under 18 år döms för två fall av misshandel. De båda målsägarna, två kvinnor i 20-årsåldern, blev slagna av mannen under en hemmafest i Västervik i slutet av oktober i fjol.

Enligt kvinnorna ska killen ha ilsknat till då den ena av dem, i vars bostad festen hölls, skulle slänga ut honom på grund av att han var för full. Killen ska då ha slagit till kvinnan i ansiktet med ett knytnävsslag och även slagit en kompis till henne som försökte gå emellan – även det i ansiktet. Den senare träffades så illa att hon svimmade av och fick tas till akuten för kontroll.

De båda kvinnornas berättelse fick stöd av ett vittne som berättade samma sak, och rätten satte stor tilltro till dessa tre.

Kommer inte ihåg någonting

Den tilltalade, som varken har erkänt eller förnekat brott, har berättat att han den aktuella kvällen var på festen och drack några cider. De spelade beerpong och efter att ha gjort det kommer han inte ihåg någonting förrän han sitter med sin mamma i en bil på väg hem, har han sagt.

Tingsrätten anser att straffvärdet för den aktuella brottsligheten motsvarar fängelse i fyra månader för en vuxen person. Då killen vid tillfället var under 18 år, ostraffad och lever under ordnade former, finner dock inte rätten någon anledning att döma honom till fängelse. Han har även samtyckt till ungdomstjänst.

Detta var också vad påföljden bestämdes till, 60 timmar närmare bestämt. Solidariskt med sina föräldrar ska killen också betala 10 000 kronor vardera i skadestånd till de båda kvinnorna.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt