Annons:

  • Elever får egen konstutställning – ”Det barnen gör räknas”

    Elever från årskurs 6 på Åbyängskolan ställer ut sin konst i Lilla Galleriet i Gamleby centrum. Foto: Privat

  • Elever får egen konstutställning – ”Det barnen gör räknas”

    Roosje och Elvira är två av konstnärerna från klass 6. Foto: Privat

Elever får egen konstutställning – ”Det barnen gör räknas”

Under våren ställer 23 elever från årskurs 6 på Åbyängskolan i Gamleby ut sin konst på Lilla Galleriet i Gamleby centrum. Utställningen är ett samarbete med Tjustbygdens konstförening, och det var ett taggat gäng som på torsdagsförmiddagen hängde tavlor och förberedde för sin allra första konstutställning. 

Annons:

För eleverna i årskurs 6 på Åbyängskolan är det första gången de ställer ut sin konst. Det är däremot inte första gången som Tjustbygdens konstförening samarbetar med skolor runt om i kommunen. 

Initiativet till årets utställning kommer från föreningens ordförande Björn Gunnarsson, berättar Malin Svensson som är både mentor och bildlärare för klass 6. 

­– Det var Björn som ringde och frågade om vi ville ställa ut. Vi har 43 elever i 6:an, och de som vill har fått vara med, berättar hon. 

23 elever var intresserade, och de har själva fått välja vad de vill visa upp. Antingen något de arbetat med på bilden i skolan, eller något hemifrån. 

– Förra gången vi gjorde det här, för två år sedan, så sa vi att alla i klassen skulle vara med, men många tyckte det var lite jobbigt, så den här gången bestämde vi att det skulle vara frivilligt. Jag trodde inte det skulle bli så många, men det är ändå fler än hälften som är med! Det är jätteroligt. 

"En del av samhället"

Alltifrån teckningar, målningar på duk och skulpturer ställs ut av de unga konstnärerna. 

– Det är väldigt blandat. Och vi har både elever som har otroliga talanger, och en del som tycker det är kul att få vara med. 

Eleverna har sett fram emot utställningen och tycker det känns spännande och pirrigt att folk ska få se deras alster. 

– Vi har pratat om Konstrundan och de tycker det är stort att de står med på listan över utställare, säger Malin. 

 – Det är så bra för barnen att få se att de är en del av samhället och att det de gör räknas. Därför är det jätteviktigt att vi gör sådana här saker, avslutar hon. 

Utställningen finns att se i Lilla Galleriet, Gamleby Centrum 22 april till och med 6 maj. 

Under samma period anordnar Tjustbygdens konstförening ytterligare en utställning i Centrumgalleriet när konstnärerna Helena Trovaj, Robert Hilmersson och Johan Sandell ställer ut sin konst. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt