Annons:

  • STORSATSNING PLANERAS AV GRÄNSÖ SLOTT

    Gränsö slott behöver expandera för att möta efterfrågan. Foto: Arkivbild

  • STORSATSNING PLANERAS AV GRÄNSÖ SLOTT

    –Vi har vuxit snabbt och behöver expandera eftersom det finns en ökad efterfrågan, säger Gränsö Slotts vd och ägare Per Johansson, till vänster i bild. Foto: Arkivbild

STORSATSNING PLANERAS AV GRÄNSÖ SLOTT

En helt ny byggnation med upp till 40 nya rum, en dubbelt så stor spa-avdelning och ett flytande kallbadhus är några av de satsningar som Gränsö Slott planerar för inom de närmaste åren. Redan till sommaren kan en ny typ av boende – miljövänliga och naturnära så kallade eco-lodger stå klara. 
– Intresset för naturen ökar, och det här är något som våra gäster efterfrågar, menar Per Johansson, ägare och vd. 

Annons:

Gränsö slott fortsätter att utveckla sin verksamhet och satsar stort, både på kort och lång sikt. Flera ombyggnationer är på gång, och inom några år hoppas Per Johansson, ägare och vd på att planerna på helt nya byggnationer med upp till 40 nya rum och en dubbelt så stor spaavdelning kan bli verklighet. 

Eco-lodger nära vattnet redan i sommar

Redan till sommaren hoppas Gränsö slotts ägare och vd Per Johansson att en av satsningarna står klar. En ny typ av boende, så kallade eco-lodger planeras i området mot parken i närheten av vattnet. Boendena kommer att kunna användas under den varmare delen av året. 

– De blir spännande och moderna, med funktionella bekvämligheter. De kommer ligga inbäddade i naturen och ha bra utsikt över vattnet och vara miljövänliga. Kanske solpaneler som producerar elen som förbrukas. 

Den nya typen av boende är något som man sett en stor efterfrågan på, menar Per. 

– Vi tycker det känns spännande. Intresset för naturen ökar och våra gäster efterfrågar olika vandringspaket. Gränsöleden är en stor tillgång för oss. Men samtidigt som man vill ha närheten till naturen så vill man ha det skönt och bekvämt, och både äta gott och njuta. Att komma ut hit och checka in i parken, se den här naturkatedralen och få vakna där, sedan gå in och äta frukost och besöka spaavdelningen – det finns ett stort intresse för det. Det naturnära boendet. 

Lodgerna kommer att inredas i naturnära material och byggas med särskilt eftertanke för att vara så miljövänliga som möjligt. 

Har begärt planbesked för att kunna expandera

På längre sikt planeras för stora investeringar. För att kunna möta behovet och ta emot fler gäster behövs en ny detaljplan över området, och Gränsö slott har begärt ett planbesked från kommunen. 

–Vi har vuxit snabbt och behöver expandera eftersom det finns en ökad efterfrågan. Bredvid slottet finns två ängar, och skulle vi kunna få bygga där kan vi bygga för 30-40 rum till.  Men det är på sikt, kanske om 3-5 år, säger Per. 

Även slottets spa-avdelning behöver byggas ut för att möta efterfrågan.

– I dagsläget har vi över 8000 dagsspagäster per år och det fortsätter öka så vi behöver större ytor. Både omklädningsrum och nya attraktioner och bättre inomhuspooler. På sikt vill vi även bygga ut bastuflotten så den blir dubbelt så stor. Det blir ett slags flytande kallbadhus med bastu. 

Även satsningen på spaavdelningen kräver ändringar i detaljplanen, då det rör sig om en utbyggnad på 400 kvadratmeter. 

– Vi hoppas att detaljplanen kan vara klar om två år. Vi har begärt beskeden och tror att man börjat med det på kommunen, avslutar Per Johansson. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt