Annons:

Astrid Lindgrens Världs vd Jocke Johansson bekräftar att man nu låter Saltkråkan-attraktionen gå i graven. Foto: Micael Rundberg

Nu låter ALV hela attraktionen gå i graven

Det hade kostat många miljoner att renovera, och hela miljön börjar kännas omodern. Det är anledningen till att Astrid Lindgrens Världs ledning nu har beslutat att låta Saltkråkan-attraktionen gå i graven.

Annons:

Sommaren 2007 invigdes Saltkråkan på Astrid Lindgrens Värld, parkens första inomhusmiljö och en satsning på drygt 20 miljoner kronor.

I Saltkråkan-attraktionen har ALV-besökarna kunnat åka runt i små vagnar och sett bilder, filmklipp, figurer, specialeffekter och animatronics från olika scener ur TV-serien Vi på Saltkråkan.

Louise Edlind Fribergs röst har guidat under åkturen. Louise spelade Malin i tv-serien och invigde även åkattraktionen för tolv år sedan.

Hela anläggningen nedmonterad

Men nu har Astrid Lindgrens Världs ledning låtit attraktionen gå i graven. Hela anläggningen är nedmonterad och kommer inte att uppföras igen.

– Vi hade att välja på att satsa och renovera eller avveckla och ta bort. Vi valde det sistnämnda, berättar Astrid Lindgrens Världs vd Jocke Johansson.

– Tekniken var utdömd och anläggningen var i behov av omfattande renovering. Sedan visade sig vara både svårt och dyrt att få fram reservdelar. Om vi skulle ha haft kvar Saltkråkan hade det kostat många miljoner.

"Kändes inte så mycket 2019"

Jocke Johansson berättar också att man allt mer tycker att Saltkråkan faller utanför konceptet med levande karaktärer, som har blivit ALV:s signum.
– Ja, det känns som en lite udda aktivitet hos oss. Och med all respekt för hur välgjord den var, men den var lite föråldrad nu och kändes inte så mycket 2019.

Framtiden oklar

I byggnaden finns i dag ett café, men vad som kommer att hända med de övriga stora och numer tomma ytorna är inte klart.

– Under Höstlovet var det perfekt att ha till utställare och hantverkare. Men framtiden får visa vad det blir där, det är inget som brådskar. Den ligger ju lite i utkanten av parken och det går att göra mycket av den – allt från inomhusteater till personalutrymmen. Vi får se, säger Jocke Johansson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt