Annons:

Katsanidou (S) om vaccinationsviljan:

Angelica Katsanidou (S) menar att det spelar roll vem som styr. Foto: Anders Sjögren

Katsanidou (S) om vaccinationsviljan: "Spelar roll vem som styr"

Region Kalmar län har högst andel tredje dos-vaccinerade i hela Sverige. Att Socialdemokraterna leder regionen är en orsak till det, menar regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou. 

Annons:

45 procent av länets invånare över 18 år har fått en tredje dos vaccin mot covid-19. I riket som helhet är det 33 procent. Kalmar län är också, så här långt, bäst i hela landet på att vaccinera med dos tre och har kommit längst i arbetet.

– Att hela 45 procent av länets invånare över 18 år har fått tredje dosen innebär att vi har den största andelen vaccinerade med dos tre i hela landet. Det är strålande att vaccinationsviljan är hög i vårt län och visar på att våra invånare tar pandemin på största allvar. Det är avgörande att alla som kan vaccinera sig ser till att göra det. Jämför vi till exempel med Stockholm är siffran enbart 26 procent, säger regionstyrelsens ordförande Angelia Katsanidou i ett pressmeddelande.

Att Socialdemokraterna styr i regionen är en anledning till det, menar hon.

– Det spelar roll vem som styr. Snabb och smidig vaccinering och resurser till sjukvården går före stora skattesänkningar. En socialdemokratiskt ledd region gör skillnad, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt