Annons:

Majoriteten i Regionen besöker Västerviks sjukhus

Pierre Edström (L), Yvonne Hagberg (S), Angelica Katsanidou (S) och Christer Jonsson (C)

Majoriteten i Regionen besöker Västerviks sjukhus

I dag och i morgon kommer majoriteten i Region Kalmar län, Västerviks sjukhus, för att vara med och se hur det fungerar på olika avdelningar och på olika verksamheter.
- Vi vill se och lära oss om hur vården fungerar i dag och vilka behov som finns inför framtiden, säger Christer Jonsson (C) regionråd.

Annons:

Det är en turné som regionråden Christer Jonsson (C), Angelica Katsanidou (S), Yvonne Hagberg (S) och Pierre Edström (L) gör i regionen.

- Vi kommer att besöka hälften av alla hälsocentraler och alla större sjukhuskliniker. Vi prioriterar även tandvården, psykiatrin och de mindre klinikerna, säger Christer Jonsson.

Vid besöket i Västervik som pågår under torsdagen och fredagen kommer de att besöka radiologen, kirurgavdelningen, ögonmottagningen och samrehab. På fredag ska de möta tre vårdcentraler och IT – avdelningen.

- Vi vill få kunskap om hur det är med tillgängligheten, digitaliseringsarbetet, bemanningen och höra hur utvecklingsmöjligheterna ser ut i framtiden, säger Pierre Edström.

Målet är att få en bild över hur vården fungerar nu och vilka utmaningar som finns i framtiden.

Kompetensförsörjningen

Den stora utmaningen i framtiden är kompetensförsörjningen. Majoriteten i regionen ser en brist på medarbetare som har rätt kompetens.

- Vi lyssnar med näringslivet när de ska anställa specialkompetens och marknadsför sjukvården i regionen som en möjlig arbetsplats för medföljande, säger Yvonne Hagberg.

Ett sätt för att det ska lyckas i Västervik är att låta Västervik Framåt lyssna av med näringslivet vilka nyanställningar de har gjort och den väen lotsa in medföljare in i vårdyrkena.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt