Annons:

Blev bestört av uttalandet: ”Gjorde mig jäkligt ledsen”

John Hoffbrinks uttalande om personer med ADHD-diagnos har fått starka reaktioner. Bilden är ett montage. Foto: MostPhotos/Ossian Mathiasson

Blev bestört av uttalandet: ”Gjorde mig jäkligt ledsen”

SD-politikern John Hoffbrink menar att många skyller på ADHD istället för att jobba. Intervjun fick Niklas Andersén att reagera skarpt.
– Jag känner så mycket folk med ADHD som är självmordsbenägna och att då få läsa det här… Det är inte okej, säger han.

Annons:

Niklas Andersén är 44 år i dag och jobbar på en industri i regionen. Han fick sin diagnos när han var 28 år gammal.

– Det var inte på tapeten på skolan när jag gick i skolan. Jag har alltid känt mig annorlunda, med då var det som att livet vände. Jag gick igenom undersökningar och från att jag fick diagnosen till att jag fick medicin tog det två år. En ADHD-diagnos är inget man går ned till vårdcentraleten och får utskrivet. För mig är det uppföljningar hela tiden, jag träffar läkare fyra gånger per år.

 "Kanske kan jobba istället"

John Hoffbrinks uttalande om personer med ADHD-diagnos fick stor uppmärksamhet i veckan. Det började med att Hoffbrink, på Facebook, skrev att han tyckte att Hultsfreds kommun skulle byta namn till Kejsarkullens kommun (samma namn som återvinningsstationen i Hultsfred, red. anm.). Hoffbrink motiverade det på följande sätt:

”Här tar vi emot all skit, svenskar som invandrare, som inte drar sitt strå till stacken”, skrev Hoffbrink på Facebook.

När vår tidning bad Hoffbrink utveckla sitt resonemang sa han bland annat såhär:

– Man kan kolla om de som har ADHD kanske kan jobba istället. Det är väldigt många som får en sådan diagnos i dag. Jag menar inte att man ska kontrollera de som vill flytta hit, däremot är det många som har ADHD och som skyller på det istället för att jobba. 

"Gjorde mig jäkligt ledsen" 

Niklas Andersén reagerade mycket starkt på Hoffbrinks uttalande:

– Det gjorde mig jäkligt ledsen. Jag kände fruktansvärt hat och tycker att man ska läsa på lite. Det är inte lätt att leva med den här diagnosen. Självmordsfrekvensen ligger svinhögt och samtidigt är människor med ADHD jäkligt driftiga. Det finns så många som har eget företag och det finns mängder med olika slags ADHD. Jag började skaka när jag läste det, så mycket som jag kämpat med mitt liv.

Hoffbrink menade också att ”många går och dräller” i Hultsfred.

– Det kan ju vara människor som är riktigt sjuka. Man går inte hemma för att det är roligt. Jag blev bestört när jag löste det, det var bland det dummaste jag hört.

Intervjun med Hoffbrink kan du läsa här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt