Annons:

Moderaterna:

Harald Hjalmarsson (M).

Moderaterna: "Tillåt externa ledamöter i de kommunala bolagen”

Moderaterna Helena Sjöholm och Harald Hjalmarsson har lämnat in en motion till kommunfullmäktige där de yrkar på att så snart som möjligt förstärka samtliga bolagsstyrelser med minst en extern ledamot.

Annons:

I motionen skriver de båda att de kommunala bolagen och dess verksamheter får en allt viktigare roll i att bidra till samhällsutvecklingen och hållbar tillväxt. Genom att förstärka bolagsstyrelserna med en extern ledamot utan politisk färg, tror man att bolagen får kompetens som kan leda bolagen framåt ytterligare.

- Idag kan man rekrytera branschkunniga ledamöter till bolagsstyrelserna, men på ett politiskt mandat, säger Harald Hjalmarsson.

Moderaterna menar att bolagen har en viktig roll och ett stort ansvar, därför behöver ledamöterna kunna ta strategisk höjd, lämna partipolitiken utanför styrelserummet och se till bolagens bästa.

- Vi vet att det finns intresse av att delta i bolagens arbete på de premisserna och vi tror att våra vd:ar skulle välkomna detta, säger Harald Hjalmarsson.

Några kommuner i landet har redan gjort den förändringen och Moderaterna har varit i kontakt med några av dessa.

- Helsingborgs kommun har genomfört det och de är nöjda, säger Harald Hjalmarsson.

Motionärerna yrkar därför att kommunstyrelsens förvaltning ges i uppdrag att redovisa förutsättningar och tidsplan för att så snart som möjligt förstärka samtliga bolagsstyrelse med minst en ledamot.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt