TJUSTS KVALDRÖM GICK I KRAS I DERBYT:

Tjust Bandy har inte längre chansen att nå andraplatsen i division 1 och missar därmed kvalet. Foto: Hans Lindqvist

TJUSTS KVALDRÖM GICK I KRAS I DERBYT: "TUFFT NU"

Drömmen om allsvenskt kval gick upp i rök i afton. Tjust Bandy föll med 5–6 i måstematchen mot Åtvidabergs BK.
– Det känns riktigt tufft nu, säger Tjusts assisterande tränare Ivar Johansson.

För att hålla drömmen om allsvenskt kval vid liv var Tjust tvungna att vinna fredagskvällens svåra bortamatch mot ett formtoppat Åtvidabergs BK.

Den månghövdade publikskaran på Börjes Arena fick bevittna en spännande och dramatisk toppmatch som fick sitt avgörande i slutminuterna.

Åtvidaberg hade övertaget i första halvlek och gick ifrån till 3–1 innan Tjust reducerade till 3–2 strax före paus och kvitterade till 3–3 i upptakten av andra halvlek. Samtliga Tjust-mål prickades in av Albin Juthe.

Åtvidaberg återtog ledningen ännu en gång innan Tjust vände till ledning med 4–5 efter timmens spel. Marcus Ekström och Aleksandr Sannikov hamnade i målprotokollet.

Sent avgörande

Åtvidaberg satte 5–5 i 78:e minuten och 6–5 i 84:e minuten. Det krossade Tjusts drömmar om att gå till allsvenskt kval.

– Nu har det tåget gått. Det är tråkigt att vi går miste om några veckor till med bandy, säger Ivar Johansson, assisterande tränare i Tjust Bandy.

Det gick inte att ta miste på Ivar Johanssons besvikelse efter förlusten.

– Det är så jäkla jobbigt. Stämningen i omklädningsrummet var riktigt nedstämd efter matchen, säger han.

Vad var det som avgjorde matchen?

– De fick in fler mål, hade ett riktigt bra hörnskytte och fick bättre utdelning än vad vi fick på våra chanser. Det var också tråkigt med derby i det här vädret. Det var väldigt svårt att spela boll och blev mest lyrbandy, säger Johansson.