Annons:

Viktig match för fortsatt inblandning i toppstriden:

Det är osäkert om David Walfredsson kommer till spel när Tjust Bandy ställs mot Åby/Tjureda IF B på hemmaplan på lördagen. Hans Lindqvist

Viktig match för fortsatt inblandning i toppstriden: "Har absolut chansen"

Betydelsefull derbyseger i Målilla förra fredagen. För att hålla kvaldrömmen vid liv måste Tjust Bandy fortsätta på inslagen väg och vinna mot Åby/Tjureda IF B på lördagen. 

Annons:

Tjust Bandy bröt nykomlingen Målilla Bandys finfina segerrad och tog sista chansen att haka på i jakten på en kvalplats till allsvenskan förra fredagen. 

– Derbysegern har såklart betytt jättemycket för oss. Målilla var obesegrade på hemmaplan och vi hade revansch att kräva efter premiärförlusten mot dem. Det var riktigt skönt att det blev seger i en svängig match med mycket publik. När det blir så där tajt är det riktigt skönt att man vinner. Det stärker vårt självförtroende inför de sista matcherna, säger Ronnie Polgar Gegerfeldt.

Tjust ligger femma och är nu tre poäng bakom ettan Västanfors och tvåan Målilla med fyra matcher kvar att spela. 

– Vi är med i toppen, möter både Åtvidaberg och Skirö och har absolut chansen. Det blir riktigt spännande matcher och det är sådana matcher man vill spela. Går vi rent och vinner de fyra återstående matcherna tror jag absolut att vi har chansen att ta andraplatsen. Förstaplatsen är inte så mycket att göra åt, tyvärr. Västanfors har ett väldigt lätt schema kvar om man tittar på pappret. De har en bortamatch mot Derby och tre hemmamatcher där de bland annat möter Derby igen. De vinner nog resten av matcherna och kommer ta förstaplatsen. 

Hur ser du på Målillas chanser i toppen?

– Målilla har ett tufft schema. De möter Åtvidaberg nu till helgen och sedan har de Skirö borta. Det skulle vara riktigt starkt av dem om de lyckas de två matcherna. 

"Äter rätt mycket på isen"

Tjust gör sig redo för att ta emot ÅbyTjureda IF B på Tjustvallen på lördagseftermiddagen. 

Senast lagen möttes hamnade Tjust i underläge med 0–5 efter 30 minuters spel. Tjust återhämtade sig aldrig efter mardrömsstarten och föll med 5–9.

– Det kommer krävas en bättre start än vad vi hade mot dem på bortaplan, och kanske en bättre start än vad vi hade nu senast mot Målilla. Vi har pratat mycket om att vara med från början. Senast lyckades vi krångla oss vidare och vinna mot Målilla, men det är inte alltid man gör det. Det gäller att vi gör två bra halvlekar. 

Mildvädret skapar viss oro inför matchen. 

– Det är ganska förrädiskt för en is när det blåser mycket plus att det ska bli ytterligare några grader varmare i morgon. Sol, vind och plusgrader äter rätt mycket på isen så det kan bli svårspelat om prognosen håller i sig. 

Eric Jacobsson är tillbaka i spel efter sjukdom. Det finns frågetecken kring David Walfredssons och Johan Anderssons medverkan.

– David dras med skadebekymmer och Johan är sjuk.

Det är inte omöjligt att Anton Wernersson Jonsson spelar igen efter skadan han ådrog sig borta mot Slottsbron i mitten av januari. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt