Annons:

Tjust derby-vann utan att imponera: ”En bra grund att stå på”

Tjust Bandy tog två nya poäng i kvällens derby borta mot IF Stjärnan. Matchen på Arena Oskarshamn vanns med 7-4.
– Spelet stämde inte riktigt, vi var stressade och slängde bort en del bollar. Men vi vann och det får vi vara nöjda med, säger Tjust-tränaren Thomas Fransson.

Annons:

Tjust har fått bästa tänkbara start i bandyettan. I kväll kom lagets andra seger på lika många försök när IF Stjärnan besegrades med 7-4 på bortaplan.

– Det var länge sen vi vann mot Stjärnan. De var det enda laget vi inte tog poäng av förra säsongen. Man kan säga att det alltid har varit en svår bortamatch för Tjust, säger Thomas Fransson.

”Fick komma förbi väl enkelt”

Gamlebylaget imponerade kanske inte spelmässigt, men i år är Tjust tillräckligt vasst för att vinna även sådana matcher.

– Det stämde inte till 100 procent. Vi var stressade och slängde bort en del bollar. Man kände att de var med och nosade hela tiden och vi fick ingen ro riktigt förrän under de sista tio minuterna

I den första halvleken tog Tjust ledningen tre gånger om och ledde med 5-2 i halvtid. I den andra halvleken reducerade Stjärnan till 3-5 och 4-6, men närmare än så kom inte hemmalaget.

– De fick komma förbi oss för enkelt ibland. Man vill ju alltid vara 100 procent, men det handlar om smådetaljer. Vi gjorde ändå många bra saker och det finns en rätt bra grund att stå på, säger Thomas Fransson.

Sannikov blev tremålsskytt

Wilhelm Hugosson, Denis In-Fa-Lin, Stefan Erixon och Stanislav Klyushanov var bäst i Tjust.

Aleksandr Sannikov var målbäst med tre fullträffar. Övriga mål gjordes av Stefan Erixon, Stanislav Klyushanov, Johan Andersson och Simon Oscarsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt