Annons:

Tjust firar nyår som serieledare – vann klart mot toppkollegan

Tjust vann med klara 6–2 mot toppkollegan Jönköping. Foto: Ossian Mathiasson

Tjust firar nyår som serieledare – vann klart mot toppkollegan

Tjust Bandy fick en kanonavslutning på 2018 och slog Jönköping med säkra 6–2. Det innebär att Gamlebylaget kliver in i det nya året som serieledare.

Annons:

Inför dagens match på Tjustvallen låg serieledaren Tjust två poäng före Jönköping och nu skiljer det fyra poäng mellan lagen i toppen. Det är i stället Finspång, som krossade Derby under söndagen, som ligger precis bakom Tjust i tabellen och har två poäng färre och dessutom en match mindre spelad. 

– Oavsett vilken lagsport som man håller på med så är det få lag som går igenom halva serien utan en förlust. Det brukar alltid komma en förlust. Jag var lite orolig inför matchen mot Jönköping men det löste sig bra, säger tränaren Thomas Fransson.   

Tjust fick en utomordentligt bra start på matchen och ledde med 2–0 efter endast fyra minuter. Båda gångerna var det ryssen Aleksandr Sannikov som hamnade i målprotokollet och Simon Oscarsson fyllde på 3–0 i 13:e spelminuten. 

"Var tyngre i spelet"

Jönköping reducerade några minuter före halvtidsvilan på straff men det gav ingen nämnvärd effekt. Den notoriske målgöraren Albin Wretman gjorde 4–1 i 66:e minuten och minuten efter Jönköpings 4–2-reducering satte Viktor Gustafsson 5–2. Simon Oscarsson gjorde sitt andra mål för eftermiddagen när han fastställde slutresultatet till 6–2 i 79:e minuten. 

– Det var en kamp hela tiden och en bra bandymatch för att vara i division 1. Vi fick en drömstart som gjorde att Jönköping fick jaga. När det stod 3–1 var nästa mål oerhört viktigt och när Albin (Wretman) gjorde 4–1 kändes det som att segern var i hamn, säger Thomas Fransson. 

Vad var det som gjorde att ni vann matchen?

– Vi fick ju en kanonstart och visade att vi kan spela på en ledning. Det kändes också som att vi var lite tyngre i spelet och har mer rutin, säger Fransson. 

Defensiva spelare fick beröm

Fransson delade ut beröm till hela laget, framför allt försvarsspelarna. 

– Alla gjorde en bra match. Walfredsson (David) höll ihop det bra i defensiven och våra halvor, Sebastian Nilsson, Viktor Gustafsson och Mathias Norell, var bra. Även Denis In-Falin gjorde en bra defensiv insats, säger Fransson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt