Annons:

Tjust gjorde jobbet mot bottenlaget – knep säker seger

Tjust Bandy tog en lätt seger mot bottenlaget Borgia i division 1. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Tjust gjorde jobbet mot bottenlaget – knep säker seger

Tjust Bandy hade det mesta och bästa spelet och körde över Borgia BK i första matchen på det nya året. Tjust vann med övertygande 7–2. 
– De kämpade bra men vi åkte ifrån dem, säger tränaren Alexander Zinkevitch. 

Annons:

Ett 0–1-underläge efter knappt två minuters spel var inte vad Tjust Bandy önskade sig när matchen mot nästjumbon Borgia BK drog igång på Tjustvallen. 

Men det spelade absolut ingen roll.

Det dröjde visserligen ända fram till matchminut 26 innan Tjust kvitterade genom Simon Oscarsson men segern var ohotad. Tjusts notoriske målgörare Albin Wretman gjorde två mål inom loppet av en minut vid passeringen för 30 minuters spel och satte Tjust i en behaglig 3–1-ledning.

– De fick in ett hörnmål men det kändes lugnt. Vi gjorde en del felpassningar i början av matchen som vi rättade till samtidigt som vi skruvade upp farten. Vi är starkare skridskoåkare. De kämpade bra men vi åkte ifrån dem, säger Alexander Zinkevitch. 

Alla mål var spelmål

Sedan blev det mest en transportsträcka efter pausen när Tjust ryckte ifrån säkert och vann med komfortabla 7–2 efter mål av Stanislav Klyushanov, Nikita Veshchagin, Albin Wretman och Oliver Wretman.

– Vi var tyngre, hade bättre fart och spelade bollen efter isen. Det var inte vår bästa match men det räckte för att vinna. Vi skapade en hel del chanser och spelade stundtals riktigt bra bandy. Det fanns inget hot mot vår seger. Vi hade många bra anfall och alla mål var spelmål. Vi var starka framåt och stabila bakåt, säger Alexander Zinkevitch. 

Tjust klev i och med segern upp på tolv poäng i division 1. Tjust-tränaren gav beröm till tremålsskytten Albin Wretman, Simon Oscarsson och Nikita Veshchagin efter segern. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt