Annons:

Plötsligt lossnade allt – Tjust tog storseger mot jumbon

Albin Wretman gjorde tre mål när Tjust tog säsongens tredje seger. Foto: Ossian Mathiasson

Plötsligt lossnade allt – Tjust tog storseger mot jumbon

Tjust Bandy tog en överlägsen 9–1-seger mot seriejumbon Derby även om det dröjde 27 minuter innan första målet kom. 
– Vi hade problem med att komma förbi deras kompakta och låga försvar i början, säger tränaren Alexander Zinkevitch.

Annons:

När målskyttet till slut lossnade för Tjust så gjorde det det med besked. Tjust dominerade spelet under stora delar av matchen men det dröjde 27 minuter innan första målet föll på Stångebro IP i Linköping. 

Stanislav Klyushanov gjorde det förlösande första målet och av bara farten stack Tjust ifrån till en 3–0-ledning i paus efter två mål av Albin Wretman. 

– Vi hade problem med att komma förbi deras kompakta och låga försvar under de första 15-20 minuterna. Så småningom fick vi våra chanser och gjorde ett 1–0 som gav oss ett lugn och fler chanser framåt. Vi spelade för svårt i första halvlek och det var som att vi ville åka in med bollen i deras mål, säger Alexander Zinkevitch. 

Ryckte ifrån i andra halvlek

I andra halvlek ryckte Tjust ifrån i målprotokollet och då var det inget snack om vart segern skulle hamna. Tjust vann med glasklara 9–1. 

– Vi hade ett bra snack i pausen om att vi skulle spela enklare och gå runt för att få hörnor och avslut. Det kändes som att vi tog över mer och mer och bollarna började trilla in. Vi fick bra utdelning på våra hörnor. Vi var mycket lugnare och kontrollerade spelet i andra halvlek.

Tjust har inlett serien med tre segrar och två förluter och ligger trea i division 1, två poäng efter Skirö och Jönköping. 

– Säsongsstarten är helt klart godkänd. Vi jobbar mycket med att plocka bort egna, enkla misstag som leder till enkla baklängesmål. Annars tycker jag att vi är bra i anfallsspel och gör en hel del mål. Vi ska kunna komma ganska högt upp i tabellen.

Tjusts bästa spelare var Aleksandr Sannikov, Albin Wretman och Erik Skogh, enligt Zinkevith. 

Fakta

Målen, Tjust: Albin Wretman 3, Oliver Wretman 2, Nikita Veshshagin, Hampus Ivarsson, Stanislav Klyuschanov och Dennis In-Falin

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt