Annons:

Sent avgörande gav derbyseger för Tjust:

Sebastian Nilsson gjorde mål för Tjust i derbysegern.

Sent avgörande gav derbyseger för Tjust: "Orkade mest"

Annandagsderbyt mot Oskarshamns BS slutade på bästa sätt för Tjust Bandy. Tre sena mål såg till att Gamlebylaget gick från 2-2 till 5-2. – De som orkade mest vann den här matchen, säger tränaren Alexander Zinkevitch.

Annons:

Derbytmötet på annandag jul började dock inte alls särskilt bra för Tjust. Hemmalaget missade en straff efter fem minuter och bara tre minuter senare tog gästerna ledningen med 1-0. 

Nikita Veshchagin kvitterade till 1-1 en kvart före paus och ställningen stod sig till halvtidsvilan. I den andra halvleken gjorde Sebastian Nilsson 2-1 efter tio minuter och Tjust såg då ut att ha kontroll på matchen.

– Känslan var att vi kontrollerade matchen och skapade mycket lägen. Vi släppte inte deras anfallare till några skottlägen och hade ett bra försvarsspel. Efter 2-2-målet kändes det lite fel, vi behövde inte släppa in den, säger tränaren Alexander Zinkevitch.

Tjust jagade för ett nytt ledningsmål och det skulle komma, om än sent. Erik Skogh gjorde 3-2 i den 83:e minuten och Albin Wretman ökade på till 4-2 några minuter senare. På övertid fastställde också Albin Wretman derbysegern till 5-2. 

– Det var en typisk derbymatch och inte de bästa väderförhållandena. Det var svårt att spela på isen, mycket känslor, mycket närkamper, men vår kämpainsats blev avgörande. Vi gjorde det jättebra och till slut fick vi utdelning. 

MELLANRUBBIS

Segern var Tjusts första på hemmais.

– Vi behövde det och det var roligt för våra supportrar. Det var bra med publik och det var extra skönt efter att vi förlorat två hemmamatcher. 

Vad är det som gör att ni vinner?

– Jag tycker att de som orkade mest vann den här matchen. Det kan nog bli en liknande match på deras hemmaplan, men det var att vi orkade mer som avgjorde. 

Erik Skogh fick mycket beröm och Zinkevitch ansåg att han var bäst på isen. Även Dennis In-Fa-Lin och David Walfredsson förtjänade ett omnämnande. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt