Annons:

Lokala bowlingstjärnor tar plats i Sveriges VM-trupp

Jesper Svensson från Vimmerby är en av sex bowlare som tar plats i Sveriges trupp till VM i Dubai. Foto: Bildbyrån

Lokala bowlingstjärnor tar plats i Sveriges VM-trupp

Både Jesper Svensson från Vimmerby och William Svensson från Västervik är uttagna och får representera Sverige vid VM i Dubai i november. 

”Rutin och kunskap har vi så det räcker”, säger förbundskaptenen Patrick Backe till Svenska Bowlingförbundets hemsida.

Annons:

Årets världsmästerskap i bowling spelas i Dubai mellan 6 och 14 november 2021 och varje nation får ta med sig upp till åtta spelare till mästerskapet trots att endast fyra får delta på varje distans. Herrarnas förbundskapten Patrick Backe idag tog ut sin trupp är den sex spelare stor. 

Det handlar om Pontus Andersson (TeamClan, Nässjö), James Blomgren(Team Alingsås), Markus Jansson(BK Jösse, Arvika), Martin Larsen(Team Pergamon, Partille), Jesper Svensson från Vimmerby (Team Pergamon, Partille) och William Svensson från Västervik (BK Kaskad, Norrköping).

”Som alla förstår har detta varit den mest komplicerade uttagningen någonsin. Situationen de senaste 18 månaderna har varit extrem. Normalt sett finns det många serier att jämföra spelarna med. Nu har det varit väldigt svårt, vissa har varit över i USA och kunnat tävla, vissa har bara fått träna. Sen har vi ju haft spel-läger som vi har kunnat titta på. Där har vi spelat många serier, på olika underlag, i olika hallar där vi har försökt göra det så tävlingslikt som möjligt”, säger Patrick Backe till förbundets hemsida. 

”På våra spel-läger har vi sett ett mönster som har varit ganska tydligt. Jesper och James har hela tiden varit långt upp, även William och Pontus har varit stabila. William är väldigt rutinerad för sin ålder och är regerande europamästare. Pontus har varit en hel del på touren i USA och har mognat de senaste åren i sinnet”.

De sex uttagna VM-spelarna kommer även att vara det lag som representerar landslaget vid herrarnas europamästerskap som spelas i Helsingfors under slutet av januari. 

Sveriges herrar ligger trea i medaljligan på VM, efter USA och Korea, men har bara tagit tre brons på de fyra senaste världsmästerskapen. Senast blev det ett brons i tremanna för Martin Larsen, Jesper Svensson och Mattias Wetterberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt