Annons:

Gamlebysonen Robin Ilhammar och landsmannen Carl Eklund är båda klara för semifinal i singel vid U21-VM i bowling. Foto: Pressbild

VM-MEDALJ SÄKRAD FÖR JÄTTETALANGEN FRÅN GAMLEBY

Gamlebysonen Robin Ilhammar är vidare till semifinal i singel i U21-VM i bowling och har därmed säkrat en medalj. I semifinalen möter han landsmannen Carl Eklund.

Annons:

Sveriges två första VM-medaljer är säkrade på hemmaplan i Helsingborg. Gamlebysonen Robin Ilhammar och Carl Eklund tog sig tillsammans med Oliver Dahlgren vidare till matchspelet för de 16 bästa i singelklassen i U21-VM i bowling.

Matchspelet var uppdelat i två grupper där alla mötte alla i gruppen i matcher över en serie. Vid seger fick man tre poäng och vid oavgjort en poäng. Carl Eklund vann grupp A på 18 poäng. 

– Jag tycker att jag hade bra kontroll på det i matchspelet och hade en fin känsla från start. Publikstödet har hjälpt mig något enormt under dagen, säger Carl Eklund i ett pressmeddelande.

Ilhammar vann rysare

I grupp B blev det en svenskduell mellan Robin Ilhammar och Oliver Dahlgren. De båda stod på 15 poäng när alla matcher var spelade och en "roll-off" skulle avgöra vem av dem som skulle avancera till semifinal. I roll-off spelar man en serie och den som har högst poäng vinner. Det blev Robin Ilhammar som gick vidare till semifinal efter vinst med 258-214 över Oliver Dahlgren.

– Det känns väldigt skönt att ha säkrat en medalj. Det var såklart inte kul att behöva möta Oliver i roll-off men det var bara att göra det bästa av situationen. Jag försökte vara i nuet i matchspelet och ta det slag för slag och det rullade på bra, säger Robin Ilhammar

Carl Eklund och Robin Ilhammar kommer att få mötas i semifinal på onsdag. Den spelas kl 09.30 och finalen börjar kl 10.30.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt