Annons:

ILHAMMAR TOG SIN FÖRSTA SEGER PÅ EUROPATOUREN

Robin Ilhammar från Gamleby bärgade sin första seger på Europatouren när han vann Valcke Bronzen Schietspoel Tournament i Tilburg. Foto: Pressbild

ILHAMMAR TOG SIN FÖRSTA SEGER PÅ EUROPATOUREN

Gamlebybowlaren Robin Ilhammar har bärgat sin första titel på Europatouren. Han vann Valcke Bronzen Schietspoel Tournament i Tilburg i dag. 

Annons:

Robin Ilhammar vann dagens Europatour-tävling i Tilburg och landsmannen Kim Bolleby slutade tvåa. Värt att notera är att det är Ilhammars första titel på Europatouren.

Robin Ilhammar har bra minnen från Dolphin Bowling i Tilburg och nu har han skapat nya minnen i den nederländska staden. Det var där han tog sina första internationella mästerskapsmedaljer (tre guld, ett silver och ett brons) vid junior-EM 2021. 

"Det var speciellt att spela i Tilburg igen. Jag hade en god känsla från start i tävlingen och lyckades ta mig vidare steg för steg", säger Robin Ilhammar i ett pressmeddelande. 

"Positivt för svensk bowling"

Ilhammar slutade femma i kvalet på 1 427 poäng och fick inleda i steg ett. Från finalsteg ett till två tog man med sig sina poäng men i steg tre började man om från scratch. Väl framme i steg fyra var fem svenskar kvar i tävlingen: Pontus Andersson, Kim Bolleby, Carl Eklund, Robin Falkhäll och Robin Ilhammar. Ilhammar och Bolleby lyckades avancera till det femte och avgörande steget. Ilhammar fick totalt ihop 502 poäng (253, 249) i steg fem och vann med 44 poäng mer än Kim Bolleby.

”I steg fyra var jag illa ute men jag gnetade på och lyckades ta chansen. I steg fem kändes spelet bra. Det betyder mycket att kunna ta min första titel på Europatouren. Det är väldigt positivt för svensk bowling att vi tar både tar första- och andraplatsen”, säger Ilhammar i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt